8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

«Τσιμινιέρες» οι ανήλικοι Βρετανοί

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > «Τσιμινιέρες» οι ανήλικοι Βρετανοί

«Τσιμινιέρες» οι ανήλικοι Βρετανοί

16 1 9 thumb medium
Πλέον και σε 12χρονα παιδιά διαθέτει δωρεάν θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης (NRT) το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), που δίνει μεγάλο αγώνα προκειμένου να πείσει και να βοηθήσει τους ανήλικους Βρετανούς να διακόψουν το κάπνισμα. Τουλάχιστον 570 παιδιά από 11 έως 15 ετών ξεκινούν το κάπνισμα κάθε μέρα στη χώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Cancer Research.

Καραμέλες νικοτίνης και σεμινάρια υποστήριξης για τους 12χρονους καπνιστές Το πρόγραμμα αντικατάστασης νικοτίνης εφαρμόζεται ήδη σε πόλεις της βόρειας Αγγλίας και αναμένεται να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Καραμέλες νικοτίνης
και σεμινάρια υποστήριξης
για τους 12χρονους καπνιστές

Στο πλαίσιο της νέας αυτής εκστρατείας «Support to Stop Smoking», ειδικοί σύμβουλοι επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τα σχολεία, μιλούν στους μαθητές για τις συνέπειες του καπνίσματος, τους δίνουν ειδικά κουπόνια με τα οποία αγοράζουν από τα φαρμακεία και τους οικογενειακούς γιατρούς επιθέματα, τσίχλες και καραμέλες νικοτίνης, και οργανώνουν τακτικά σεμινάρια υποστήριξης για τις δύσκολες ώρες μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

«Στα ειδικά σεμινάρια δεν μιλάμε μόνο για τη φθορά που προκαλεί ο καπνός στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά σε οργανισμούς τόσο νέων ανθρώπων, αλλά επιχειρείται η αποδόμηση της πεποίθησης ότι το τσιγάρο συνδέεται με ιδιαίτερο κοινωνικό στάτους στις ομάδες των εφήβων» λέει η Μπέκι Πόλαρντ, επικεφαλής του τμήματος του NHS, που προωθεί την αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία του βόρειου Σόμερσετ.

Ερευνητές της Cancer Research επισημαίνουν ότι, παρά τις εκστρατείες κατά του καπνίσματος, τα τρία τελευταία χρόνια σημειώνεται αύξηση των ανήλικων Βρετανών που καπνίζουν· «το 2011 ο συνολικός αριθμός τους άγγιζε τις 157.000 και το 2012 είχαμε τουλάχιστον 50.000 νέους καπνιστές, με το συνολικό αριθμό τους να ξεπερνά σήμερα τις 210.000» αναφέρεται στο πόρισμα, που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση σε σειρά αντικαπνιστικών δράσεων, «οι οποίες έπρεπε να είχαν τεθεί… χθες σε εφαρμογή».

(Πηγές: BBC, www.telegraph.co.uk, www.dailymail.co.uk)

ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε