8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Πόσο παχαίνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα; Μεγαλύτερη απο το αναμενόμενο η πρόσληψη βάρους

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Πόσο παχαίνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα; Μεγαλύτερη απο το αναμενόμενο η πρόσληψη βάρους

Πόσο παχαίνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα; Μεγαλύτερη απο το αναμενόμενο η πρόσληψη βάρους

kapnistes 660
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όσοι κόβουν το κάπνισμα, παχαίνουν πολύ περισσότερο απ’ ότι αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες. Βρετανοί και Γάλλοι ερευνητές που έκαναν τη σχετική μελέτη, υποστηρίζουν ότι οι πρώην καπνιστές ότι θα παχύνουν τουλάχιστον πέντε κιλά μέσα στον επόμενο χρόνο από τη διακοπή του καπνίσματος. Η διαπίστωση αυτή, ανατρέπει την επικρατέστερη εκτίμηση που κάνει λόγο για 3 κιλά.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν 62 προηγούμενες μελέτες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πρώην καπνιστές παίρνουν περίπου 4,67 κιλά στους πρώτους δώδεκα μήνες από τη διακοπή του καπνίσματος, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον κιλών λαμβάνεται τους πρώτους τρεις μήνες.

Φυσικά το πόσα κιλά θα πάρει ο πρώην καπνιστής, ποικίλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται απο τον σωματότυπό του και τη διατροφή του.

Υπάρχει για παράδειγμα ένα ποσοστό 16% που κόβει το κάπνισμα και χάνει βάρος αντί να πάρει, ενώ ένα 13% παίρνει πάνω από 10 κιλά.

Η νέα αυτή μελέτη είναι σημαντική, αφού βοηθάει τους καπνιστές να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σε σχέση με το βάρος τους όταν αποφασίζουν να κόψουν το κάπνισμα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε