8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Γιατί οι καπνιστές παχαίνουν μόλις σταματήσουν το κάπνισμα [έρευνα]

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Γιατί οι καπνιστές παχαίνουν μόλις σταματήσουν το κάπνισμα [έρευνα]

Γιατί οι καπνιστές παχαίνουν μόλις σταματήσουν το κάπνισμα [έρευνα]

fumeur
Ενας καπνιστής που αποφασίζει να κόψει το κάπνισμα παίρνει κατά μέσο όρο 4,7 κιλά. Ως σήμερα ενοχοποιούσαμε την όρεξη που ανοίγει μόλις κάποιος σβήσει το τελευταίο του τσιγάρο.

Την άποψη αυτή έρχεται να αλλάξει η έρευνα του Fonds national suisse pour la recherche scientifique, η οποία δείχνει ότι άλλος είναι ο ένοχος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πάχος δεν εξηγείται από τον αριθμο των γευμάτων και από την αύξηση των θερμίδων αλλά από μια αλλαγή στην χλωρίδα του εντέρου, όπως αναφέρει και το σάιτ του National Rosy.

Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος δεν αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες μετά το κόψιμο του καπνίσματος παίρνει βάρος. Το πείραμα έγινε με 5 άτομα που δεν κάπνιζαν, 5 καπνιστές και 10 εθελοντές που μόλις το είχαν κόψει.

Στα κόπρανα των συμμετεχόντων στην έρευνα βρήκαν οι επιστήμονες τις απαντήσεις στο ερώτημά τους. Ενώ λοιπόν ηδεν βρέθηκαν διαφορές στα κόπρανα καπνιστών και μη μεγάλες διαφορές σημειώθηκαν σε αυτούς που είχαν μόλις εγκαταλείψει το κάπνισμα.

Ξέρουμε ότι τα έντερα είναι ένα τεράσιο σύμπαν γεμάτο βακτήρια. Είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία της πέψης μας. Στους πρώην καπνιστές τα μικρόβια της ομάδας των προτεοβακρητίων και βακτηροϊδετών αυξάνονται εις βάρος της ομάδας άλλων βακτηρίων. Γι’αυτό οι πρώην καπνιστές παίρνουν αμέσως 2 κιλά μόλις σταματήσουν το κάπνισμα, παρότι δεν τρώνε περισσότερο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε