8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Εγκρίθηκε η Οδηγία για τα προϊόντα καπνού

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Εγκρίθηκε η Οδηγία για τα προϊόντα καπνού

Εγκρίθηκε η Οδηγία για τα προϊόντα καπνού

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Tobacco Background 177x
8 Οκτωβρίου 2013. Εγκρίθηκε τελικά από τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η νέα Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού, με την ολοκλήρωση πριν λίγες ώρες στο Στρασβούργο της σχετικής ψηφοφορίας.

Η σχετική διαδικασία είχε αναβληθεί νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, μετά από έντονο παρασκήνιο, σε μια προσπάθεια «λείανσης» του περιεχομένου της κοινοτικής οδηγίας και περιορισμού των επιπτώσεων στον κλάδο. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είχαν θεωρήσει ότι η αναβολή αυτή εξασφάλιζε χρόνο τουλάχιστον ως το Μαϊο του 2014, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο θα παύσει τις εργασίες του από τον Απρίλιο του 2014 ως τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Αυτό θα σήμαινε ότι η διαδικασία θα ξεκινούσε από την αρχή, αφήνοντας περιθώρια για σημαντικές αλλαγές.

Ωστόσο, η σύνοδος του Οκτωβρίου του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησε τελικά στη σχετική ψηφοφορία. Όπως είναι γνωστό, η αναθεωρημένη κοινοτική οδηγία, πέρα από την απαγόρευση χρήσης πρόσθετων ουσιών στα τσιγάρα, προβλέπει την απαγόρευση των τσιγάρων τύπου slim, καθώς επίσης και ριζικές αλλαγές στον τρόπο τυποποίησης και τη συσκευασία (απαγόρευση των «μικρών» πακέτων 10 τσιγάρων, μεγάλες προειδοποιήσεις, κάλυψη του 75% των πακέτων με αντιαισθητικές φωτογραφίες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος κ.α.), που αναμένεται να μεταμορφώσουν άρδην τον συγκεκριμένο κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η εταιρεία Phillip Morris είχε προχωρήσει πρόσφατα στην πρόσληψη νομικού προσωπικού 161 ατόμων, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την νομοθεσία των Βρυξελλών.

Πηγή: www.marketingweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε