8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

9ο Διεθνές συνέδριο Stapleford για την απεξάρτηση στην Αθήνα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μεριμνα Ζωής
ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Δραστηριότητες  > Συνέδρια & Ημερίδες  > Stapleford 2008  > 9ο Διεθνές συνέδριο Stapleford για την απεξάρτηση στην Αθήνα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

9ο Διεθνές συνέδριο Stapleford για την απεξάρτηση στην Αθήνα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Stapleford 2008 logo

24 – 26 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 24-26 Μαΐου 2008 οργανώνεται στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Πάρκ» Λεωφ. Αλεξάνδρας) το 9ο Διεθνές συνέδριο για την απεξάρτηση από το Stapleford Centre (Λονδίνο).

Στο συνέδριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 3 τυχαιοποιημένων-ελεγχόμενων μελετών (RCTs) εμφυτευμάτων Ναλτρεξόνης σε ασθενείς με εξάρτηση στην ηρωίνη από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία. Ακόμη, θα ανακοινωθούν οι μελέτες στη βραδείας απέκκρισης Ναλτρεξόνη (Vivitrol) σε αρρώστους με προβληματική χρήση αλκοόλ και συγκριτικές μελέτες Δισουλφιράμης, Ναλτρεξόνης και Ακαμπροσάτης στους ίδιους αρρώστους.

Όπως πάντα θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες έρευνες στον τομέα της γρήγορης απεξάρτησης από οπιοειδή, βενζοδιαζεπίνες και αλκοόλ, με ή χωρίς αναισθησία, καινούργιες τεχνικές, όπως και κάποια νέα για την ασφάλεια των μεθόδων. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στους ανταγωνιστές, τα εμβόλια και τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα για τη Νικοτίνη, τη Φαινκυκλιδίνη, την Κάνναβη, τις Βενζοδιαζεπίνες και την Κοκαΐνη. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της International Society for the Treatment of Addictions with Antagonists (ISTAA). Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες συμμετοχής μπορείτε να βρίσκετε συνεχώς στην ιστοσελίδα http://stapleford-athens.net/.

Ο λόγος που το 9ο συνέδριο πραγματοποιείται στην Ελλάδα, εκτός από την φιλοξενία και το καλό της κλίμα, εντάσσεται σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των εξελίξεων σχετικά με την αντιμετώπιση της εξάρτησης στη χώρα μας. Θυμίζουμε πως μέχρι πρόσφατα η Ναλτρεξόνη κατετάσετο στα ναρκωτικά, ενώ η Βουπρενορφίνη δεν διατίθεται για κλινική χρήση μέχρι σήμερα, όπως άλλωστε και η Δισουλφιράμη, παρά το ότι ορισμένα είναι φάρμακα του περασμένου αιώνα. Δεν είναι μόνον Ελληνικό φαινόμενο η επικράτηση των απόψεων εις βάρος της κοινής λογικής στην εξάρτηση,

πιστεύουμε όμως πως η συμμετοχή σας θα είναι επικερδής τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην προσπάθεια επιτάχυνσης του βηματισμού τη πολιτείας, προς όφελος των πασχόντων από αυτά τα προβλήματα.

Ελπίζουμε να σας δούμε τον Μάη στο Park.

 

Πρόεδρος του συνεδρίου          Για την Οργανωτική             Για την Επιστημονική επιτροπή

  Colin Brewer                     Δημήτριος Γ. Θεοδωρολέας                Γιάννης Κασβίκης

 

Επικοινωνία:

Dr. Linda Partecke, Βερολίνο
Dr. Colin Brewer, Λονδίνο
fax: +44 (0)20. 77 30 34 09 (Stapleford Centre, London)
+30 210 42 97 410 (“ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ” Μ.Κ.Ο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε