8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Υποβοηθούμενη Ψυχοθεραπεία με LSD: Τελική Έκθεση της Κλινικής Μελέτης

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Υποβοηθούμενη Ψυχοθεραπεία με LSD: Τελική Έκθεση της Κλινικής Μελέτης

Υποβοηθούμενη Ψυχοθεραπεία με LSD: Τελική Έκθεση της Κλινικής Μελέτης

ypovoithoumeni psychotherapeia LSD MAPS
Υποβοηθούμενη Ψυχοθεραπεία με LSD: Τελική Έκθεση της Κλινικής Μελέτης από τη ‘Διεπιστημονική Ένωση Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά’ (MAPS)

Η ‘Διεπιστημονική Ένωση Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά’ (MAPS) ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα από την μελέτη που έκαναν, υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας με LSD. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε την τελική κλινική έκθεση στον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί.

“Σύνοψη και συμπεράσματα:

Δεν υπήρξαν σοβαρές ανεπιθύμητες περιπτώσεις σχετιζόμενες με το LSD, ούτε κάποιες ανεπιθύμητες φυσιολογικές ή επίμονες ψυχολογικές επιδράσεις. Στους 2 μήνες παρακολούθησης (follow-up), οι θετικές τάσεις στο άγχος προδιάθεσης (trait anxiety) βρέθηκαν σε πτώση με μέγεθος επίδρασης 1.1 και το άγχος κατάστασης (state anxiety) μειώθηκε σημαντικά με μέγεθος επίδρασης 1.2. Τα οφέλη διατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια καθώς τα αποτελέσματα του μέσου όρου των 2 μηνών και των 12 μηνών ήταν σχεδόν πανομοιότυπα.

Τα υποκείμενα παρουσίασαν σταθερά ευεργετικές επιδράσεις από την υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία με LSD, η οποία προώθησε καθαρτικές και διορατικές εμπειρίες. … “

maps.org/pdf/LDA1_FINAL_CSR_20Aug13.pdf<

Πηγή: preludiance.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε