8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Υπολείμματα κάνναβης γίνονται ζωοτροφή – Νέα κερδοφόρα βιομηχανία

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Υπολείμματα κάνναβης γίνονται ζωοτροφή – Νέα κερδοφόρα βιομηχανία

Υπολείμματα κάνναβης γίνονται ζωοτροφή – Νέα κερδοφόρα βιομηχανία

kannavi gourounia 100373
Τη χρήση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς πρόκειται να νομιμοποιήσει σύντομα η πολιτεία της Ουάσιγκτον, εξέλιξη που έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους καλλιεργητές κάνναβης, οι οποίοι πλέον επικεντρώνονται στο πώς θα αξιοποιήσουν τα υπολείμματα των καλλιεργειών τους, δηλαδή τους μίσχους, τις ρίζες και τα φύλλα του φυτού που δεν μπορούν να διαθέσουν για εμπορικούς σκοπούς.

Τη λύση φαίνεται πως βρήκε η κτηνοτρόφος Susannah Gross από το Σηάτλ, η οποία σκέφτεται να μετατρέψει τα υπολείμματα των καλλιεργειών κάνναβης σε ζωοτροφή και να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η μαριχουάνα ανοίγει την όρεξη, παχαίνοντας τα γουρούνια της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τέσσερα γουρούνια που τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατανάλωναν μαζί με την τροφή τους φύλλα κάνναβης πάχυναν 9 με 13,5 κιλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα γουρούνια της φάρμας, καθώς έτρωγαν ασταμάτητα.

Τα γουρούνια που κατανάλωσαν φύλλα κάνναβης τον Μάρτιο σφαγιάστηκαν και το κρέας κατέληξε σε κρεοπωλείο στο κέντρο του Σηάτλ, όπου πωλήθηκε αμέσως.

Μάλιστα ο κρεοπώλης ισχυρίζεται ότι οι πελάτες βρήκαν το κρέας «γευστικό» και σχεδιάζει να διαθέσει και άλλες ποσότητες αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο το θέμα είναι αν το κρέας χοίρων που καταναλώνουν υπολείμματα μαριχουάνας περιέχει μετρήσιμα ίχνη τετραϋδροκανναβινόλης (THC), της χημικής ουσίας που περιέχει η κάνναβη και η οποία επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Το Νοέμβριο η Ουάσιγκτον διεξήγαγε δημοψήφισμα με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης.

Στην αποποινικοποίηση της κάνναβης προχώρησε και το Κολοράντο, το οποίο μαζί με την Ουάσιγκτον και άλλες 18 πολιτείες επιτρέπει τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.

Αντίθετα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταχωρίσει την κάνναβη στην κατηγορία των απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών και η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν προτίθεται να θεσπίσει αλλαγές στη σχετική νομοθεσία.

Πηγή: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε