8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ξύστε, μυρίστε και εντοπίστε παράνομες φυτείες

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Ξύστε, μυρίστε και εντοπίστε παράνομες φυτείες

Ξύστε, μυρίστε και εντοπίστε παράνομες φυτείες

Το σχέδιο αυτό που έχει σαν στόχο να καταπολεμήσει τις παράνομες φυτείες, οι οποίες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, στηρίζεται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας την αστυνομία και τους δήμους. Ένα παρόμοιο σχέδιο είχε εφαρμοστεί το Νοέμβριο του 2010 στη Χάγη και το Ρότερνταμ. Εκεί, το ποσοστό των κατοίκων των δύο πόλεων που μπορούσε να ξεχωρίσει την μυρωδιά της κάνναβης αυξήθηκε από το 40% στο 60%, σύμφωνα με την εφημερίδα Trouw.

Στην Ολλανδία, η καλλιέργεια μέχρι και πέντε φυτών κάνναβης για προσωπική χρήση γίνεται ανεκτή από τις αρχές. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, στη χώρα υπάρχουν περίπου 30.000 παράνομες φυτείες σε σοφίτες, διαμερίσματα ή υπόστεγα. Το 2012 εντοπίστηκαν σχεδόν 5.800 φυτείες.

Επίσης, στις παράνομες φυτείες υπάρχει και κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω τις παράνομης σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η εκπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Stedin, Ντανιέλε Νίκολας δηλώνει πως: «Τουλάχιστον 20% των βιομηχανικών πυρκαγιών προκαλούνται από τις παράνομες καλλιέργειες μαριχουάνας». Η κ. Νίκολας πρόσθεσε ότι η «κλεμμένη» ηλεκτρική ενέργεια στοιχίζει στους πάροχους σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, μέγεθος «συγκρίσιμο με την κατανάλωση μιας πόλης όπως η Ουτρέχτη» που έχει 165.000 κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (Πηγή: M. Martin Vicente / Flickr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε