8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Τσιγάρα στα σχολεία, ναρκωτικά στο στρατό – Ανησυχία και για αλκοόλ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Τσιγάρα στα σχολεία, ναρκωτικά στο στρατό – Ανησυχία και για αλκοόλ

Τσιγάρα στα σχολεία, ναρκωτικά στο στρατό – Ανησυχία και για αλκοόλ

Ανησυχητικά στοιχεία και για την κατανάλωση αλκοόλ

2012 10 30 01 51 03 36d3e5c215a246bc929dd3c5ef977382
Λευκωσία: Έξαρση της χρήσης ναρκωτικών παρατηρείται στις ηλικίες μεταξύ 18 και 20 ετών και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, αποκάλυψε ο επιστημονικός διευθυντής των ΚΕΝΘΕΑ, Κυριάκος Βερεσιές.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ο κ. Βερεσιές σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας οι νέοι καθίστανται ευάλωτοι λόγω των στρεσογόνων συνθηκών.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαϊας σημείωσε ότι τα κέρδη είναι τεράστια και γι’ αυτό οι έμποροι βρίσκουν τρόπο και εισέρχονται όχι μόνο στα σχολεία και στο στρατό, αλλά και στις φυλακές.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε έρευνα για τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ για τις ηλικίες μεταξύ 15 και 16 ετών.

Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά. Τέσσερις στους δέκα μαθητές έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ δύο στους δέκα είναι καπνιστές.

Καταγράφεται επίσης αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ. Το ποσοστό είναι 44% σε σχέση με 39% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη.

Κατά τη συνεδρίαση εκπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ κατήγγειλαν ότι παρατηρείται χρήση παράνομων ουσιών στις αυλές και τις τουαλέτες τόσο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων όσο και κατά την ώρα του μαθήματος.

Πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε