8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Το συγκλονιστικό βίντεο της ηρωινομανούς που γύρισε από το θάνατο

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Το συγκλονιστικό βίντεο της ηρωινομανούς που γύρισε από το θάνατο

Το συγκλονιστικό βίντεο της ηρωινομανούς που γύρισε από το θάνατο

odvid7 web
Το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες μιας 29χρονης γυναίκας που επέστρεψε στην ζωή μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο CNN, έχει γυριστεί τον Αύγουστο του 2013 και είναι μέρος μιας καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των αμερικανικών αρχών ώστε να απελευθερωθεί η χρήση του φαρμάκου που σώζει ζωές.

Η 29χρονη Λιζ που ήταν τοξικομανής από την ηλικία των 11, πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και στο βίντεο φαίνεται να έχει χάσει τη ζωή της, αφού δεν ανασαίνει και τα χείλη της έχουν γίνει μπλε.

Η κοπέλα φαίνεται να επανέρχεται από το θάνατο μετά την σωτήρια ένεση με το φάρμακο Naloxone, που έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν σαν το φάρμακο που σώζει τους ναρκομανείς αλλά χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού.

Το συγκεκριμένο φάρμακο αν χορηγηθεί άμεσα σε άτομα που έχουν λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών όπως αναφέρεται στην διεθνή ιατρική κοινότητα είναι πραγματικά θαυματουργό.

Στην Αμερική όπου ένας τοξικομανής χάνει τη ζωή του κάθε 19 λεπτά το συγκεκριμένο φάρμακο έχει σώσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Πηγή: www.4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε