8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Το LSD και άλλα Ψυχοδηλωτικά δεν Συνδέονται με προβλήματα Ψυχικής Υγείας, σύμφωνα με ανάλυση

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Το LSD και άλλα Ψυχοδηλωτικά δεν Συνδέονται με προβλήματα Ψυχικής Υγείας, σύμφωνα με ανάλυση

Το LSD και άλλα Ψυχοδηλωτικά δεν Συνδέονται με προβλήματα Ψυχικής Υγείας, σύμφωνα με ανάλυση

LSD kai psychodilotika den syndeontai me provlimata psyhikis ygeias

Η χρήση του LSD, των «μαγικών» μανιταριών, ή του πεγιότ δεν αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με μια ανάλυση των πληροφοριών από περισσότερα από 130.000 τυχαία επιλεγμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων 22.000 ανθρώπων που είχαν χρησιμοποιήσει ψυχοδηλωτικά τουλάχιστον μία φορά.

LSD kai psychodilotika den syndeontai me provlimata psyhikis ygeias
Οι ερευνητές δεν βρήκαν
κάποια σύνδεση μεταξύ
της χρήσης

των ψυχοδηλωτικών
ουσιών και των ψυχικών
παθήσεων.
Αντ’ αυτού,
βρήκαν κάποιες σημαντικές
συσχετίσεις
μεταξύ της
χρήσης
των ψυχοδηλωτικών
ουσιών
και λιγότερων
προβλημάτων ψυχικής
υγείας.

(φωτογραφία ©
Zerbor/Fotolia)

Η ερευνήτρια Teri Krebs και ο κλινικός ψυχολόγος Pal-Ørjan Johansen, από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (NTNU) Τμήμα Νευροεπιστημών, χρησιμοποίησαν στοιχεία από μια έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας των ΗΠΑ για να διαπιστώσουν ποια ενδεχομένως σύνδεση υπήρχε μεταξύ της χρήσης των ψυχοδηλωτικών ουσιών και των ψυχικών προβλημάτων υγείας, των ψυχικών παθήσεων.

Οι συντάκτες της έκθεσης δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ της χρήσης των ψυχοδηλωτικών ουσιών και μιας σειράς από προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντ’ αυτού, βρήκαν κάποιες σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ της χρήσης των ψυχοδηλωτικών ουσιών και λιγότερων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE και είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο από τις 19 Αυγούστου 2013.

Πηγή: preludiance.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε