8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

…το Angie των Rolling Stones ανέβηκε στο Νο 1

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > …το Angie των Rolling Stones ανέβηκε στο Νο 1

…το Angie των Rolling Stones ανέβηκε στο Νο 1

Angie
Μια μέρα σαν σήμερα το 1973 το βρετανικό συγκρότημα Rolling Stones ανεβαίνει για έβδομη φορά στο νούμερο ένα στην αμερικάνικη μουσική λίστα με το τραγούδι Angie.

Η μπάντα είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό περίπου μια δεκαετία νωρίτερα και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο που θα τους βάλει στο χάρτη της βρετανικής μουσικής. Είναι η εποχή που οι Beatles μεσουρανούν και οι Rolling Stones απέναντι στην «καθαρή» εικόνα των σκαθαριών αντιπαραβάλλουν μια προκλητική συμπεριφορά. Αλκοόλ, άσεμνη δημόσια συμπεριφορά και ναρκωτικά τους φέρνουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα δικαστήρια, ενώ η φήμη τους εκτινάσσεται μέσα από ανυπέρβλητα τραγούδια όπως τα «Satisfaction», «Sympathy for the devil» και το «Let it Bleed», το οποίο δεν ήταν παρά η απάντησή τους στο «Let it be» των Beatles.

Δύο από τις χειρότερες στιγμές στην πορεία τους ήταν ο θάνατος του κιθαρίστα Brian Jones το 1969 κι ενώ είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα εξαιτίας προβλημάτων με τα ναρκωτικά, αλλά και η δολοφονία ενός οπαδού τους κατά την διάρκεια συναυλίας τους από την ομάδα των Hell’ s Angels.

Παρά ταύτα οι Rolling Stones ξεπέρασαν στην πορεία τους κάθε σκόπελο και έχουν αναδειχτεί ως μια από τις σημαντικότερες r’n’r μπάντες στην ιστορία, κατορθώνοντας να τους βρει ενεργούς και ο 21ος αιώνας.

Του Ευθύμιου Σακκά

Πηγή: www.bookpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε