8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ;

Η λέξη

page01 image02 marijuana leaves el
Η Μαριχουάνα είναι
ένα μείγμα από
αποξηραμένα φύλλα,
μίσχους, άνθη και
σπόρους του φυτού
της κάνναβης.
Συνήθως έχει χρώμα
 πράσινο, καφέ
ή γκρίζο.

«μαριχουάνα» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα μείγμα από αποξηραμένα άνθη, σπόρους, και φύλλα του φυτού της Ινδικής κάνναβης. Στην αργκό έχει και πολλά άλλα ονόματα, όπως: astro turf, bhang, dagga, dope, ganja, grass, hemp, home grown, J, Mary Jane, pot, reefer, roach, Texas tea, weed, χόρτο, φούντα,τζέτο,ρο.

Το χασίς είναι μια συγγενική μορφή του ναρκωτικού που φτιάχνεται από τις ρητίνες του φυτού Ινδική κάνναβη. Επίσης αποκαλείται και «chocolate», «hash» ή «shit» και είναι κατά μέσο όρο έξι φορές πιο δυνατό από τη μαριχουάνα.

Ο όρος «κάνναβη» αναφέρεται σε όλα τα διάφορα ναρκωτικά τα οποία προέρχονται από την Ινδική κάνναβη, συμπεριλαμβανόμενης της μαριχουάνας και του χασίς.

Ανεξάρτητα από το όνομα, αυτό το ναρκωτικό είναι ένα παραισθησιογόνο – μία ουσία η οποία διαστρεβλώνει τον τρόπο που το μυαλό αντιλαμβάνεται τον κόσμο στον οποίο ζει το άτομο.

Η χημική ουσία στην κάνναβη που δημιουργεί αυτήν τη διαστρέβλωση είναι γνωστή ως «THC». Η ποσότητα του THC που βρίσκεται σε οποιαδήποτε «φουρνιά» μαριχουάνας μπορεί να ποικίλει ουσιαστικά, αλλά συνολικά, το ποσοστό του THC έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ;

Η μαριχουάνα είναι το πιο διαδεδομένο παράνομο ναρκωτικό στον κόσμο. Μια έρευνα που διενεργήθηκε το 2007 διαπίστωσε ότι 14,4 εκατομμύρια άτο

page01 image03 hashish el
Το χασίς είναι
σκουρόχρωμη,
καφετιά ή μαύρη
ρητίνη που έχει
αποξηραθεί και πιεστεί
σε μορφή μπάρας,
ράβδου ή σφαίρας.
Όταν καπνίζονται, και
η μαριχουάνα και το
χασίς, αφήνουν μια
διακριτή, γλυκιά
μυρωδιά.

μα μόνο στις ΗΠΑ είχαν καπνίσει μαριχουάνα τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Η μαριχουάνα συνήθως καπνίζεται όπως ένα τσιγάρο (τσιγαριλίκι), αλλά μπορεί επίσης να καπνιστεί σε πίπα. Λιγότερο συχνά, αναμειγνύεται με φαγητό και τρώγεται ή παρασκευάζεται σαν τσάι. Μερικές φορές, οι χρήστες ανοίγουν πούρα ή τσιγάρα και αφαιρούν τον καπνό, αντικαθιστώντας τον με χόρτο. Τα τσιγαριλίκια και

τα πούρα κάποιες φορές «ενιχύονται» με άλλα, πιο ισχυρά ναρκωτικά, όπως το κρακ της κοκαΐνης ή το PCP (φαινκυκλιδίνη), ένα ισχυρότατο παραισθησιογόνο.

Όταν ένα άτομο καπνίζει ένα τσιγαριλίκι, συνήθως αισθάνεται την επίδρασή του μέσα σε μερικά λεπτά. Οι άμεσες αισθήσεις –οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, ο ελαττωμένος μυϊκός συντονισμός, η κίνηση και η ισορροπία και μια «ονειρική» εξωπραγματική κατάσταση του μυαλού– κορυφώνονται μέσα στα πρώτα 30 λεπτά. Αυτά τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα συνήθως εξαφανίζονται σταδιακά μέσα σε δύο με τρεις ώρες, αλλά μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο, ανάλογα με την ποσότητα που παίρνει ο χρήστης, την ισχύ του THC και την παρουσία άλλων ναρκωτικών στο μείγμα.

Καθώς ο τυπικός χρήστης εισπνέει περισσότερο καπνό και τον κρατά περισσότερο απ’ όσο θα κρατούσε τον καπνό του τσιγάρου, το τσιγαριλίκι έχει σοβαρό αντίκτυπο στους πνεύμονές του. Εκτός από την ταλαιπωρία που επέρχεται με τους πονόλαιμους και τακρυολογήματα του στήθους, έχει βρεθεί ότι κάνοντας ένα τσιγαριλίκι έχει κανείς τόση έκθεση σε χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο όση θα είχε καπνίζοντας πέντε τσιγάρα.

Οι διανοητικές συνέπειες της χρήσης μαριχουάνας είναι εξίσου σοβαρές. Όσοι καπνίζουν μαριχουάνα έχουν ασθενέστερη μνήμη και διανοητική ικανότητα από αυτούς που δεν κάνουν χρήση.

Ζώα, που τους χορηγήθηκε μαριχουάνα από ερευνητές, υπέστησαν ακόμη και δομική ζημιά στον εγκέφαλο.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ:

Astro turf
Bhang
Blunt
Boom
Chronic
Dagga
Dope
Gangster
Ganja
Grass
Hemp
Herb
Home grown
J
Kiff
Mary Jane
Nederweed
Pot
Purple Haze
Reefer
Roach
Smoke
Skunk
Super Skunk
Texas tea
Weed
White
Widow
 
 

ΧΑΣΙΣ:

Chocolate
Hash
Shit

 

 

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε