8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ;

page08 image01 alcohol binge drinking el
Η κραιπάλη κατανάλωσης ποτού είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μονομιάς, η οποία συνήθως μεταφράζεται σε πέντε ή περισσότερα συνεχή ποτά για έναν άντρα και τέσσερα ή περισσότερα συνεχή ποτά για μια γυναίκα.

Περίπου το 90% του αλκοόλ που καταναλώνεται από τους νέους ηλικίας κάτω των 21 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι με τη μορφή κραιπάλης.

«Πίνω πάρα πολύ σε κάθε ευκαιρία και, ειλικρινά, αηδιάζω με τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να ελέγξω την επιθυμία μου να πιω… Εάν πιω πάρα πολύ ή αν καταναλώσω ορισμένα ποτά, μου κόβεται η ανάσα και κοκκινίζω σε όλο μου το σώμα, αλλά συνεχίζω να πίνω μέχρι να εξαντληθώ τόσο που να κοιμηθώ… Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι τόσο δυνατός για να σταματήσω τη βλακεία μου». – Άλεν

«Μέχρι τα 25 μου ήμουν εξαρτημένος από το αλκοόλ.

»Το πρωταρχικό μου μέλημα ήταν πρώτα το ποτό και οτιδήποτε άλλο, ερχόταν δεύτερο.

»Άρχισα να συνειδητοποιώ πως όταν δεν μπορούσα να πιω, είχα μια αίσθηση πανικού και άρχιζα να τρέμω.

»Εάν έπρεπε να περάσω κάποιο διάστημα χωρίς ποτό, τότε με έπιανε τρέμουλο και ιδρώτας. Δεν μπορούσα να περάσω πάνω από μερικές ώρες χωρίς ένα ποτό». – Πολ

«Tον τελευταίο χρόνο έχω πάει μεθυσμένη στη δουλειά, έχω πέσει αναίσθητη μέσα σε κλαμπ και σε μπαρ και δεν θυμάμαι πώς γύρισα σπίτι. Δυστυχώς κοιμήθηκα με κάποιον και δεν θυμόμουν το άτομο που ήρθε μαζί μου στο σπίτι μέχρι που τον αντίκρισα ξαφνικά μπροστά μου την επόμενη μέρα».

»Κατέστρεψα δύο σχέσεις γιατί τους πλήγωσα τόσο πολύ μέσα στη μέθη μου, αλλά παρόλα αυτά το ποτό ήταν η προτεραιότητά μου.

»Η οικογένειά μου είναι πολύ πληγωμένη που η κόρη τους αυτοκτονούσε χωρίς προφανή λόγο».

– Τζέιμι

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε