8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ «ΣΚΛΗΡΩΝ»

page08 image01 road to drug abuse el
Επειδή αναπτύσσεται μια ανοχή, η μαριχουάνα μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες στην κατανάλωση ισχυρότερων ναρκωτικών προκειμένου να επιτύχουν το ίδιο φτιάξιμο. Όταν η επίδραση αρχίσει να μειώνεται τότε το άτομο μπορεί να στραφεί σε πιο ισχυρά ναρκωτικά προκειμένου να απαλλάξει τον εαυτό του από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που τον οδήγησαν να πάρει μαριχουάνα εξαρχής. Η μαριχουάνα η ίδια δεν οδηγεί το άτομο στα άλλα ναρκωτικά· οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά για να απαλλαγούν από ανεπιθύμητες καταστάσεις ή συναισθήματα. Το ναρκωτικό (η μαριχουάνα) καλύπτει το πρόβλημα για κάποιο χρονικό διάστημα (όταν ο χρήστης είναι μαστουρωμένος). Όταν το φτιάξιμο υποχωρήσει, τότε το πρόβλημα, η ανεπιθύμητη κατάσταση ή η περίσταση επιστρέφει με μεγαλύτερη ένταση από πριν. Τότε, ο χρήστης μπορεί να στραφεί σε ισχυρότερα ναρκωτικά αφού η μαριχουάνα δεν έχει πια «αποτελέσματα».

page08 image02 lighting a marijuana joint el
Η πλειονότητα των χρηστών κοκαΐνης (99.9%) άρχισαν παίρνοντας ένα «εισαγωγικό ναρκωτικό» όπως μαριχουάνα, τσιγάρα ή αλκοόλ. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι όποιος καπνίζει μαριχουάνα ή χασίς θα προχωρήσει στο να παίρνει σκληρότερα ναρκωτικά. Κάποιοι δεν συνεχίζουν καθόλου. Άλλοι σταματούν εντελώς να παίρνουν μαριχουάνα. Όμως, κάποιοι όντως στρέφονται στα σκληρά ναρκωτικά. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι νέοι (ηλικίας 12 έως 17 ετών) που κάνουν χρήση μαριχουάνας, είναι κατά 85 φορές πιθανότερο να κάνουν χρήση κοκαΐνης απ’ ότι οι νέοι που δεν έκαναν χρήση μαριχουάνας. Επίσης, το 60% των νέων που καπνίζουν μαριχουάνα πριν την ηλικία των 15 στρέφονται μετά στην κοκαΐνη.

Η μαριχουάνα μερικές φορές συνδυάζεται με σκληρότερα ναρκωτικά. Τα τσιγαριλίκια μερικές φορές τα βουτούν σε PCP, ένα ισχυρό παραισθησιογόνο. Το PCP είναι μια λευκή σκόνη, που διατίθεται επίσης και σε υγρή μορφή και συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την κάνναβη. Το PCP είναι γνωστό για την πρόκληση βίαιης συμπεριφοράς καθώς και για τις σφοδρές σωματικές αντιδράσεις που προκαλεί όπως τρομώδες παραλήρημα, κώμα ακόμη και θάνατο.

«Μου έδωσαν το πρώτο μου τσιγαριλίκι στο προαύλιο του σχολείου. Τώρα είμαι εθισμένος στην ηρωίνη και μόλις τελείωσα την όγδοη αποτοξίνωσή μου». —Κρίστιαν

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε