8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Στις 31 Μαΐου η επίσημη Έκθεση για τα ναρκωτικά σε όλη την Ευρώπη

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Στις 31 Μαΐου η επίσημη Έκθεση για τα ναρκωτικά σε όλη την Ευρώπη

Στις 31 Μαΐου η επίσημη Έκθεση για τα ναρκωτικά σε όλη την Ευρώπη

Ποια ναρκωτικά προκαλούν σήμερα την περισσότερη βλάβη και ανησυχία, ποιες είναι οι πιο πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την πρόληψη και  την απεξάρτηση, αλλά  και οι πολιτικές που ακολουθούνται από τις χώρες για τα ναρκωτικά, είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται μέσα από την συγκεκριμένη Έκθεση.

Η Ευρωπαϊκή έκθεση παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των πιο πρόσφατων τάσεων στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την Τουρκία και τη Νορβηγία.

Η έκθεση, που διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση σε 24 γλώσσες, εξετάζει θέματα όπως η προσφορά και η αγορά ναρκωτικών, η εξάπλωση και οι τάσεις στη χρήση ναρκωτικών, καθώς και προβλήματα υγείας που συνδέονται με τα ναρκωτικά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η έκθεση συνοδεύεται επίσης από τις Προοπτικές για τα ναρκωτικά (Perspectives on Drugs/PODs). Πρόκειται για επιγραμμικά διαδραστικά άρθρα που εξετάζουν σε βάθος συγκεκριμένα ζητήματα στο πεδίο των ναρκωτικών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν φέτος στο επίκεντρο είναι οι αλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ρητίνης κάνναβης, η διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη, οι στρατηγικές για την αποτροπή της εκτροπής οπιοειδών από τις θεραπείες υποκατάστασης, η συννοσηρότητα χρήσης ουσιών και οι ψυχικές διαταραχές.

Το ενημερωτικό πακέτο συμπληρώνεται με το Δελτίο στατιστικών στοιχείων 2016 (Statistical Bulletin), που περιέχει το πλήρες σύνολο των ευρωπαϊκών δεδομένων στα οποία βασίζεται η έκθεση, και με τις Επισκοπήσεις ανά χώρα (Country Overviews), στις οποίες παρουσιάζονται εθνικά στοιχεία και αναλύσεις ενώ, θ διατίθενται επίσης ηλεκτρονική έκδοση στην αγγλική γλώσσα και οπτικοακουστικό υλικό.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε