8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

«Spice»: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους νέους στη Ρωσία

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > «Spice»: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους νέους στη Ρωσία

«Spice»: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους νέους στη Ρωσία

spice to narkwtiko pou skotwnei tous neous sti rwsia.w l
Είναι φθηνό, μοιάζει με μαριχουάνα, αλλά μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο: Το ναρκωτικό «Spice» κάνει θραύση στη Ρωσία και προβληματίζει με την εξάπλωσή του.

To Spice είναι το νέο ναρκωτικό που ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους Ρώσων και έχει προκαλέσει πανικό. Είναι φθηνό και μοιάζει με μαριχουάνα, αλλά μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο: Το ναρκωτικό «Spice» είναι η νέα τρέλα που σκοτώνει τους νέους στη Ρωσία.

Στις 7 Οκτωβρίου, σημειώθηκαν πάνω από 20 θάνατοι και 700 άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Βίκτωρ Ιβάνοφ, τον διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ναρκωτικών.

Τι είναι το Spice

Το Spice αποτελείται από υποκατάστατα κάνναβης και χημικά προϊόντα, και διαλύεται σε τσάι. Αν καπνιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.

Γιατροί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από την ηρωίνη.

Βίντεο που ανέβηκαν πρόσφατα στο YouTube δείχνουν νεαρούς ρώσους αναίσθητους στους δρόμους μετά από τη χρήση Spice. Ένας 26χρονος δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι RT ότι είχε δει φίλους του να εθίζονται πολύ γρήγορα σε αυτό. «Εξαιτίας των χημικών συστατικών του, η επίδραση στον οργανισμό είναι άμεση» είπε ο νεαρός.

Δείτε στο βίντεο τις παρενέργειες ατόμων που έχουν κάνει χρήση.

www.thetoc.gr/diethni/article/spice-to-neo-narkwtiko-pou-skotwnei-tous-neous-sti-rwsia<

Μεγάλη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση

Ρωσικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια εκφράζουν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για την ταχεία εξάπλωση του ναρκωτικού.

Μια γυναίκα που ήταν εξαρτημένη από το Spice, μίλησε στον Guardian για το μαρτύριο που έζησε:

«Μια μέρα σηκώθηκα απ’ το κρεβάτι και συνειδητοποίησα ότι η μόνη μου ελπίδα για να ξεφύγω από τη μίζερη ζωή μου ήταν να σκοτώσω τα δύο παιδιά μου και μετά να αυτοκτονήσω. […] Ήμουν απολύτως πεπεισμένη ότι αυτό ήταν το μόνο που μου έμενε να κάνω. Ευτυχώς, ο σύζυγός μου με σταμάτησε και με ηρέμησε. Αλλά τι γίνεται με τους ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια υποστήριξη;»

Αν και το «Spice» χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση.

Μετά την ανησυχητική αύξηση των δηλητηριάσεων, οι ρωσικές αρχές υπόσχονται να λάβουν σκληρότερη στάση. Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Ναρκωτικών έχει συλλάβει πάνω από 90 υπόπτους μόνο φέτος.

Την περασμένη Παρασκευή, ο οργανισμός ανέφερε ότι θα επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στους εμπόρους του ναρκωτικού που θα συλλαμβάνονται.

Στο παρακάτω το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται η σύλληψη φερόμενων ως εμπόρων του Spice.

www.thetoc.gr/diethni/article/spice-to-neo-narkwtiko-pou-skotwnei-tous-neous-sti-rwsia<

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε