8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ «ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ «ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ «ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ «ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Έχετε κάνει έρευνα προτού διαφημίσετε τον κ. Θεοδωρουλέα από τον Alpha, κ. Πάνια;

Δημοσιεύθηκε: 09/12/2013 09:15

pania

Έχετε κάνει έρευνα προτού διαφημίσετε τον κ. Θεοδωρουλεα απο τον Alpha, κ. Πανια; Θα τοποθετηθεί το κανάλι πάνω στο θέμα;


Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω δημοσιεύματα…

Δικάζονται οι υπεύθυνοι κλινικής αποτοξίνωσης

Επειτα από δύο αναβολές, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα οι υπεύθυνοι της κλινικής «Αγ. Νικόλαος» στον Πειραιά, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από δόλο, απάτη και παράβαση του ν. 2161/1993 περί διάδοσης των ναρκωτικών. Στην κλινική εφαρμόζονται, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, πρόγραμμα ταχείας σωματικής αποτοξίνωσης με χορήγηση ναλτρεξόνης σε κατάσταση νάρκωσης, το οποίο δύο φορές έχει αρνηθεί να εγκρίνει το υπουργείο Υγείας. Οταν πριν από δύο χρόνια ένας 30χρονος χρήστης ουσιών πέθανε στην κλινική, η οικογένειά του στράφηκε στη Δικαιοσύνη. Νωρίτερα, την εφαρμογή της μεθόδου στην ιδιωτική κλινική (νόμιμη είναι μόνο σε δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ) είχε καταγγείλει στη Δικαιοσύνη η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, κ. Μένη Μαλλιώρη. Παράλληλα, την παράνομη εφαρμογή του προγράμματος διαπίστωνε έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας το 2006.

«Πρόκειται περί επικίνδυνης μεθόδου, που δεν έχει άδεια. Σωματική αποτοξίνωση δεν γίνεται σε τρεις ημέρες, δεν είναι λύση» λέει η προϊσταμένη του αυτοτελούς Τμήματος Εξαρτησιογόνων Ουσιών του υπ. Υγείας, κ. Χρύσα Λιονάκη, ενώ «η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας δεν συνιστά χορήγηση ναλτρεξόνης» υπογραμμίζει η κ. Μαλλιώρη. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η ΜΚΟ «Μέριμνα Ζωής κατά της εξάρτησης» υπό την οποία λειτουργεί η κλινική «Αγ. Νικόλαος», διοργάνωσε στην Αθήνα συνέδριο με το ιδιωτικό αγγλικό κέντρο Stapleford με το οποίο συνεργάζεται, εγείροντας τη δριμεία κριτική των δημοσίων φορέων απεξάρτησης (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 Ανω, «Αργώ» και «Ιανός» του ΨΝΘ) για την παράνομη μέθοδο. «Είναι φάρμακο που διώχνει το ναρκωτικό από τον οργανισμό», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Κ» ο πρόεδρος της «Μέριμνας Ζωής», υπεύθυνος της κλινικής «Αγ. Νικόλαος», Δημήτρης Θεοδωρουλέας, αρνούμενος ότι ο θάνατος στην κλινική σχετίζεται με τη μέθοδο αποτοξίνωσης.

Hμερομηνία : 22-03-2011

www.kathimerini.gr

Απεξάρτηση θανάτου

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η ανυπαρξία πολιτικής στον τομέα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά έμελλε να σφραγιστεί με δραματικό τρόπο από το χαμό ενός νέου ανθρώπου από τη Ρόδο, ανήμερα των εκλογών! Ηταν η έκτη φορά που το αγόρι επιχειρούσε μια μέθοδο αποτοξίνωσης στην κλινική «Αγιος Νικόλαος» και ήταν η μοιραία του.

*Καταστρατηγημένη η απόφαση που απαγορεύει την ταχεία απεξάρτηση με ναλτρεξόνη υπό νάρκωση, σαν πρόγραμμα αποτοξίνωσης σε ιδιωτικές κλινικές. Στον κάλαθο των αχρήστων τα συμπεράσματα αλλά και οι υποδείξεις των επιθεωρητών υγείας για την κλινική, μαζί με όλες τις σχετικές επιστολές της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη προς τους τέως υπουργούς Υγείας Νικ. Κακλαμάνη (το 2006) και Δημ. Αβραμόπουλο (το 2007). Στα σκουπίδια και τα αναρίθμητα δημοσιεύματα του τύπου, με καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια.

*Ο Κώστας Σταυριανάκης ήταν τριάντα χρόνων. Η κηδεία του την περασμένη Κυριακή, ημέρα των εκλογών, συγκλόνισε τη Ρόδο. Σήμερα οι γονείς του Φώτης Σταυριανάκης και Μαρία Παπαχατζή καταγγέλλουν με επιστολή τους στην «Κ.Ε.» το τραγικό γεγονός.

*Οπως μας περιγράφουν, ο Κώστας ήταν χρήστης ουσιών από τα 17 του. Καλό παιδί, αλλά υπερβολικά ευαίσθητο. Τελείωσε το γυμνάσιο, αλλά δεν κατάφερε, λόγω των ναρκωτικών, να αποφοιτήσει από την τεχνική σχολή που είχε αρχίσει. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έπαιζε σε ερασιτεχνικά σωματεία, μετέχοντας σε τουρνουά.

Την ημέρα που έφυγε για την Αθήνα υποσχέθηκε στον πατέρα του ότι είναι η τελευταία φορά που υποβάλλεται σε αποτοξίνωση στην κλινική και θα αρχίσει αμέσως μόλις επιστρέψει προπονήσεις για να βρει τη φόρμα του: Μόνο που δεν επέστρεψε ποτέ!

*Η μητέρα του μας αφηγείται την ιστορία του για να γλιτώσουν, όπως λέει, από το θάνατο όλα τα παιδιά που αναζητούν σε παρόμοιες μεθόδους και κλινικές την ελπίδα για ζωή:

Από 1.900 έως 7.000 ευρώ

«Πριν χρόνια παρακολουθώντας τηλεόραση ακούσαμε για τη μέθοδο στη συγκεκριμένη κλινική. Ο Κώστας μου, με την παρότρυνσή μας, αποφάσισε να την ακολουθήσει. Κανείς δεν μας ενημέρωσε ότι μπορεί να ήταν επικίνδυνη. Ο ιδιοκτήτης της κλινικής Δημήτρης Θεοδωρουλέας μάς διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Η πρώτη “αποτοξίνωση” με τη μέθοδο της ναλτρεξόνης άρχισε το 2003 και μας κόστισε 7.000 ευρώ, τις επόμενες δύο φορές πληρώσαμε 1.900 ευρώ και τις δύο τελευταίες 3.000. Επίσης κάθε μήνα που μας έστελναν χάπια στέλναμε 100 ευρώ.

»Το παιδί μου, όμως, δεν στάθηκε δυνατό να απομακρυνθεί από τις ουσίες. Υποβλήθηκε σε αποτοξίνωση με την ίδια μέθοδο στην ίδια κλινική άλλες πέντε φορές. Η έκτη και τελευταία έγινε την 1η Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί. Στις 12 του έκαναν εξέταση αίματος-ούρων και στη συνέχεια καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος. Μετά από συνεννόηση με τον Δημ. Θεοδωρουλέα στις 2 το μεσημέρι ήρθαν οι νοσοκόμοι. Αρχισαν τη γνωστή διαδικασία με τη ναλτρεξόνη. Στις τρεις και μισή μπήκε στην εντατική, πήρε νάρκωση και άρχισε η διαδικασία της ταχείας αποτοξίνωσης.

»Οπως και τις προηγούμενες φορές βγήκε από την εντατική μετά από 14 ώρες, στις 6 παρά τέταρτο. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Για πρώτη φορά είδα ξερό αίμα στη μύτη του. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που μιλούσε και αστειευόταν τώρα είχε παραισθήσεις και έκανε συνέχεια εμετούς. Το βράδυ εμφανίσθηκε μια γιατρός, παρακολουθούσε το οξυγόνο κάθε πέντε λεπτά. Με διαβεβαίωσε ότι όλα πάνε καλά και ότι η τρεμούλα και η εφίδρωσή του οφειλόταν στον πυρετό, που όμως είχε πέσει.

»Επίσης είπε ότι θα καλούσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο για ακτινογραφία, γεγονός που ουδέποτε έγινε. Αντίθετα, εμφανίστηκε κάποιος με πολιτικά που ήθελε να τον μεταφέρει στο ισόγειο για να του κάνει εκεί την ακτινογραφία. Η γιατρός δεν τον άφησε, για να μη σταματήσει η χορήγηση οξυγόνου. Ολα αυτά συνέβησαν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις τρεις και μισή τα ξημερώματα. Τότε το παιδί μου για πρώτη φορά άνοιξε τα μάτια του, ανακάθησε στο κρεβάτι, άρχισε να βγάζει αφρούς και γύρισαν τα μάτια του.

«Το μυαλό μου σταμάτησε»

»Με έβγαλαν έξω και μου ζήτησαν να φωνάξω μια νοσοκόμα. Οταν αυτή μπήκε στο δωμάτιο διέκρινα ένα γιατρό να του κάνει μαλάξεις. Φώναξαν το ΕΚΑΒ για να φέρει απινιδωτή. Σε λίγο είδα τους νοσοκόμους του ΕΚΑΒ να τρέχουν, τους βοήθησα να βρουν το δωμάτιο. Οταν έφυγαν, τους ρώτησα τι έγινε… Απάντησαν “θα σας ενημερώσει ο γιατρός”. Τότε με πλησιάζει ένας κύριος, με οδηγεί σε ένα γραφείο, με αγκαλιάζει και με ενημερώνει ότι ο Κώστας μου κατέληξε.

»Το μυαλό μου σταμάτησε. Αργότερα ένιωσα τον ιδιοκτήτη της κλινικής (απουσίαζε όλη την ημέρα) να με αγκαλιάζει και να με συλλυπείται. Ψάχνοντας τη φωνή μου τον ρωτώ: “Γιατί πέθανε το παιδί μου;”. Απάντησε “ανεπάρκεια καρδιάς”. Πανικοβλήθηκα, “τι θα κάνω τώρα;” ρώτησα. Είπε: “Θα σας πληρώσω τα έξοδα μεταφοράς του Κώστα και θα σας παραχωρήσω μια σουίτα της κλινικής μας με θέα στο Πασαλιμάνι για να ξεκουραστείτε, να ησυχάσετε”. Από το σοκ δεν συνειδητοποίησα ούτε τα χρήματα που δέχθηκα για τη μεταφορά του ούτε ότι δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία και ότι στα χέρια μου έχω μόνο ένα πιστοποιητικό θανάτου, που αναφέρει ως αιτία “καρδιακή ανεπάρκεια”.

»Παρ’ όλο που είμαστε εξαντλημένοι οικονομικά θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μάθουμε τα πραγματικά αίτια θανάτου, να πάρουμε απαντήσεις, που, αν μη τι άλλο, θα ηρεμήσουν την ψυχή του γιου μας».

*Ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτη της κλινικής «Αγιος Νικόλαος» να μας πει για ποιο λόγο μπήκε στην κλινική ο Κώστας Σταυριανάκης και ποια ήταν η αιτία του θανάτου του. Μας απάντησε: «Για αποτοξίνωση, αλλά αυτό είναι ιατρικό απόρρητο, ρωτήστε τη μητέρα του. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, δεν γνωρίζω τίποτε περισσότερο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάω μαζί σας».

*Ο θάνατος του Κωνσταντίνου αυτή τη φορά «στοίχισε» 3.000 ευρώ, που είχαν καταβληθεί προκαταβολικά. Η απόδειξη που πήραν οι γονείς δεν ήταν καν διάτρητη. Ευελπιστούμε ότι ο εισαγγελέας Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, που αναμένεται να αναλάβει την υπόθεση μετά τις καταγγελίες των γονέων, να βοηθήσει να γίνει δωρεάν η εκταφή και η νεκροψία!

Έντυπη Έκδοση Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Αμφισβητούμενο πρόγραμμα αποτοξίνωσης στον Πειραιά;

Την «παράνομη και αμφισβητούμενη μέθοδο αποτοξίνωση» που χρησιμοποιείται στην κλινική «Άγιος Νικόλαος» του Πειραιά καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους o OKANA, το ΚΕΘΕΑ, η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, καθώς και το πρόγραμμα ΑΡΓΩ και το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, λίγες ημέρες πριν εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την παράνομη λειτουργία προγράμματος «αποτοξίνωσης», οι ιδιοκτήτες της κλινικής διοργανώνουν συνέδριο στην Αθήνα για να προωθήσουν τη μέθοδο «ταχείας αποτοξίνωσης με νάρκωση».

Οι παραπάνω φορείς υποστηρίζουν ότι «οι ιδιοκτήτες της κλινικής ισχυρίζονται ότι παρέχουν (έναντι αδρής βεβαίως αμοιβής) τη μέθοδο ταχείας σωματικής αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά με χορήγηση ναλτρεξόνης σε κατάσταση νάρκωσης, παρόλο που η εφαρμογή της δεν επιτρέπεται από το νόμο ούτε βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα».

Αναφέρουν επίσης ότι, παρά τις έντονες αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και την έκθεση που έχει συντάξει από το 2006 το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για παράνομη λειτουργία, η δράση της κλινικής συνεχίζεται απρόσκοπτα εδώ και πολλά χρόνια. Σημειώνεται ότι μετά το θάνατο ενός 30χρονου χρήστη το 2009 στην Κλινική, οι γονείς του οποίου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στο θέμα παρενέβη και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας τον έλεγχο της κλινικής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και τη Νομαρχία Πειραιώς.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η κλινική χρησιμοποιεί την οργάνωση «Μέριμνα Ζωής», που έχουν συστήσει υπό μορφή ΜΚΟ οι ιδιοκτήτες της, προκειμένου να εξασφαλίσει κοινωνική αναγνώριση και «νομιμοποίηση» της μεθόδου της κλινικής. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε και το συνέδριο Stapleford, που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, προστίθεται.

Όπως αναφέρουν παλαιότερα δημοσιεύματα, το 1997 είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας εντολή διακοπής δραστηριοτήτων στην κλινική, ωστόσο εκείνη συνέχισε τις δραστηριότητες της. Το 2005, το γεγονός είχε καταγγείλλει στη διακομματική επιτροπή για τα ναρκωτικά η ψυχίατρος και σήμερα νέα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη, αφήνοντας υπόνοιες ότι από τις μεθόδους αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους δύο χρήστες. «Πολλοί έχουν αναφέρει ότι, μολονότι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά, σε δέκα ημέρες υποτροπίασαν, ενώ έχουν υπάρξει και δυο ύποπτοι θάνατοι που ο ένας είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία και ο άλλος σε τροχαίο», είχε τονίσει.

Ο γιατρός Ι. Θεοδωρουλέας, ιδιοκτήτης της κλινικής «Αγιος Νικόλαος», είχε δηλώσει τότε στην «Ελευθεροτυπία» ότι: «Η μέθοδος της ταχείας αποτοξίνωσης είναι νόμιμη. Για τον λόγο αυτό έχει εκδοθεί ο νόμος 2955/2001 του κ. Παπαδόπουλου και η υπ’αριθμ. 1946/25-2-03 υπουργική απόφαση του κ. Στεφανή. Η μέθοδος της ταχείας αποτοξίνωσης εκτελείται στην κλινική μας με πλήρη ασφάλεια και κάλυψη τόσο σε επιστημονικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο. Ουδέποτε έχει προκύψει πρόβλημα, πολύ δε περισσότερο θανατηφόρο περιστατικό στις 2.500 περιπτώσεις που έχουμε αποτοξινώσει. Τα υπό την κ. Μαλιώρη λεχθέντα περί τροποποιήσεων της αιτίας θανάτου είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδέποτε έχει υπάρξει θάνατος στην κλινική μας από τροχαίο ή αυτοκτονία».

Το 2009 σημειώθηκε ο θάνατος ενός ακόμα χρήστη, του Κώστα Σταυριανάκη από τη Ρόδο. Η κλινική δεν έστειλε ποτέ τη σορό για νεκροψία, ωστόσο αργότερα έγινε εκταφή και με εισαγγελική εντολή έγινε νεκροψία-νεκροτομή. Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος «οφείλεται σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος από τη συνεργιστική δράση πολλαπλών κατασταλτικών ουσιών». Επισημαίνεται τέλος, ότι η μέθοδος ταχείας απεξάρτησης από ναρκωτικά με τη χορήγηση ναλτρεξόνης απαγορεύεται να εφαρμόζεται σε ιδιωτικές κλινικές, επιτρέπεται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν μονάδα εντατικής θεραπείας και ειδικά προγράμματα αποτοξίνωσης. Η κλινική «Αγιος Νικόλαος» είναι ιδιωτική κλινική.

Πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=36452#more-36452<<

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε