8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Σαν Πέδρο: Μέσα στην κόλαση της φυλακής που παράγει και εμπορεύεται ναρκωτικά

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Σαν Πέδρο: Μέσα στην κόλαση της φυλακής που παράγει και εμπορεύεται ναρκωτικά

Σαν Πέδρο: Μέσα στην κόλαση της φυλακής που παράγει και εμπορεύεται ναρκωτικά

jail1
Μια ματιά εντός των τειχών της πιο παράξενης φυλακής της Λατινικής Αμερικής, όπου οι κρατούμενοι παράγουν, εμπορεύονται ναρκωτικά και ελέγχουν τη λειτουργία του ιδρύματος (Pics)

Στην καρδιά της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ δεσπόζει μια φυλακή διαφορετική από τις άλλες, όχι τόσο για την επικινδυνότητα της, καθώς έχουμε διαβάσει για κατά καιρούς για την ύπαρξη φυλακών που θυμίζουν κόλαση, ωστόσο δεν έχουμε διαβάσει για σωφρονιστικά καταστήματα που η παραγωγή και η διακίνηση ναρκωτικών επιτρέπεται.

Κι όμως αυτό συμβαίνει εντός και εκτός των τειχών της φυλακής Σαν Πέδρο στη Βολιβία, όπου οι έγκλειστοι, αντί να σωφρονιστούν για τα αδικήματά τους, τελειοποιούν την “τέχνη” τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η φήμη ότι η καλύτερη ποιότητα ναρκωτικών, που κυκλοφορεί στην χώρα, προέρχεται από τα “εργαστήρια” που βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Από αυτή τη φυλακή πέρασε και ο θρυλικός Shaun Atwood, ο μεγαλύτερος dealer της rave, που κατάφερε να παραμείνει ζωντανός. Διαβάστε την απίθανη ιστορία του.

jail2
Στη φυλακή του Σαν Πέδρο οι κρατούμενοι παράγουν οι ίδιοι τα ναρκωτικά, όχι μόνο για την προσωπική τους χρήση, αλλά και για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι, εξάγοντας τα.

Για τη φυλακή του Σαν Πέδρο, γράφτηκε το 2003, βιβλίο, όταν ο Αυστραλός συγγραφέας Rusty Young αποφάσισε να μπει και να δει από κοντά τι συνέβαινε στην πιο παράξενη φυλακή του κόσμου. Στο βιβλίο του με τίτλο “Marching Powder” ο συγγραφέας περιέγραφε τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

Τώρα επέστρεψε ξανά εντός των φυλακών για να πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό μέσα από τα τείχη της κόλασης, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Sunday Night» του Channel 7.

jail3
Η νέα του επίσκεψη στις φυλακές αποκαλύπτει τη φρίκη της καθημερινότητας. Εκεί, παιδιά παίζουν με τους κρατούμενους γονείς τους, στους χώρους παρασκευής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης. Ο Young, κατέγραψε τους κατηγορούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα να υφίστανται ηλεκτροσόκ ή να δολοφονούνται, καθώς εντός των φυλακών ο νόμος περνά στα χέρια των ισχυρών.

Στη συγκεκριμένη φυλακή, δεν υπάρχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς η αστυνομία αρκείται στην εξωτερική περιφρούρηση των φυλακών αδιαφορώντας για τις συνθήκες στο εσωτερικό της.

(Πηγή: theladbible)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε