8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ρωσία: Βρέθηκαν ναρκωτικά στο πλοίο της Greenpeace

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Ρωσία: Βρέθηκαν ναρκωτικά στο πλοίο της Greenpeace

Ρωσία: Βρέθηκαν ναρκωτικά στο πλοίο της Greenpeace

550 334 155624
Οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας ετοιμάζονται να απαγγείλουν νέες κατηγορίες για «σοβαρά εγκλήματα» σε βάρος ορισμένων μελών του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace καθώς υποστηρίζουν ότι εντόπισαν μέσα σε αυτό ναρκωτικές ουσίες και «ύποπτο» εξοπλισμό.

«Είναι σαφές ότι ορισμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κατηγορηθούν και για άλλα σοβαρά αδικήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανακριτική επιτροπή. Οι 30 ακτιβιστές κατηγορούνται ήδη για πειρατεία, κατηγορία η οποία θα «τροποποιηθεί», σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της ανακριτικής επιτροπής Βλαντιμίρ Μάρκιν ανέφερε επίσης ότι οι ερευνητές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν τα άτομα που «εμβόλισαν σκοπίμως τα σκάφη της ακτοφυλακής, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των εκπροσώπων των δημόσιων αρχών».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ακτιβιστές είχαν επιχειρήσει να ανέβουν σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη θάλασσα Μπάρεντς της Αρκτικής με σκοπό, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, να τοποθετήσουν ένα πανό όπου περιγράφονταν οι κίνδυνοι για το περιβάλλον.

Το Arctic Sunrise έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μουρμάνσκ και σύμφωνα με τις αρχές, από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, πιθανότατα μορφίνη και όπιο. Βρέθηκαν επίσης διάφορα έγγραφα και εξοπλισμός «διττής τεχνολογίας», ένα μέρος του οποίου «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς» πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος. Με τον όρο «διττή τεχνολογία» χαρακτηρίζεται ο εξοπλισμός εκείνος που μπορεί να έχει και στρατιωτική χρήση.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε