8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

page05 image01 drinking alcohol and driving el
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2007, ο φόρος αίματος που πλήρωσαν οι έφηβοι

οι οποίοι είχαν πιει ενώ οδηγούσαν ήταν 1.393 άτομα – σχεδόν τέσσερα θύματα κάθε ημέρα του έτους.

Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου εφήβων στις ΗΠΑ και είναι υπεύθυνα για πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων Αμερικανών εφήβων. Από τους εφήβους οδηγούς που σκοτώθηκαν στο δρόμο το 2006, το 31% είχε πιει, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ασφάλειας Κυκλοφορίας Εθνικών Δρόμων.

Ο οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ κινδυνεύει έντεκα φορές περισσότερο να σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα από τους οδηγούς που δεν έχουν αλκοόλ στον οργανισμό τους.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτές είναι ίσως στατιστικές που προκαλούν σοκ, αλλά μόνο στατιστικές. Για τις οικογένειες, όμως, και τους φίλους των εφήβων που σκοτώνονται οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, κάθε αριθμός εκπροσωπεί και μια τραγική απώλεια.

Το αλκοόλ παραμορφώνει τις αισθητήριες αντιλήψεις και την κρίση του ατόμου. Τα άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ παραδέχονται ότι ο χρόνος αντίδρασής τους είναι μεγαλύτερος από ότι χωρίς αλκοόλ, και ότι αναλαμβάνουν πολύ περισσότερα ρίσκα από όσα θα αναλάμβαναν αν ήταν νηφάλιοι. Πολύ συχνά αυτά τα ρίσκα είναι μοιραία.

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε