8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Πόσο επικίνδυνος είναι ο στοματικός έρωτας;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > Πόσο επικίνδυνος είναι ο στοματικός έρωτας;

Πόσο επικίνδυνος είναι ο στοματικός έρωτας;

Ο στοματικός έρωτας είναι μια σεξουαλική επαφή που γίνεται μεταξύ του στόματος και του πέους, του αιδοίου ή του πρωκτού. Μερικές άλλες λέξεις που περιγράφουν τον στοματικό έρωτα είναι “πίπα”, “γλείψιμο”, “τσιμπούκι” κλπ.

Πόσο επικίνδυνο είναι;

Υπάρχουν μερικές γνωστές περιπτώσεις ανθρώπων που κόλλησαν HIV< κάνοντας στοματικό έρωτα (γλείφοντας ή ρουφώντας). Ειδικοί πιστεύουν ότι ο στοματικός έρωτας χωρίς προφυλακτικό είναι λιγότερο επικίνδυνος από άλλες πρακτικές, όμως όλοι συμφωνούν ότι είναι δυνατόν να μολυνθεί κάποιος όταν κάνει στοματικό έρωτα σε κάποιον HIV θετικό χωρίς προφυλακτικό, ειδικά όταν το HIV θετικό άτομo εκσπερματώσει μέσα στο στόμα.

Όταν κάνετε στοματικό έρωτα σε έναν άντρα έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε HIV, παρόλο που πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός. Ο κίνδυνος αυξάνεται αν το άτομο που κάνει το στοματικό έρωτα έχει πληγές ή γδαρσίματα στο στόμα του, ακόμα και μικρές αμυχές που μπορεί να προκληθούν από το βούρτσισμα των δοντιών πριν από τη σεξουαλική πράξη. Για ασφαλέστερο στοματικό σεξ, αποφύγετε την επαφή με σπέρμα, είτε με τη διακοπή της πράξης πριν την εκσπερμάτωση, είτε χρησιμοποιώντας προφυλακτικό.

Όταν κάνετε στοματικό έρωτα σε μια γυναίκα ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός. Η πιθανότητα μόλυνσης είναι μεγαλύτερη αν υπάρξει αίμα περιόδου ή αν η γυναίκα πάσχει από κάποιο άλλο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Πηγή: www.hivaids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε