8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Πόσο Αποτελεσματικό Είναι το Αντίδοτο στην Ηρωίνη;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Πόσο Αποτελεσματικό Είναι το Αντίδοτο στην Ηρωίνη;

Πόσο Αποτελεσματικό Είναι το Αντίδοτο στην Ηρωίνη;

Για να δείτε το βίντεο με υπότιτλους, πατήστε το κουμπί CC και επιλέξτε Ελληνικά.

Η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων όπως τα παυσίπονα, η ηρωίνη και άλλα οπιοειδή βρίσκονται σε έξαρση την τελευταία δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πάνω από 100 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε μέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η υπερδοσολογία ναρκωτικών σκοτώνει πλέον περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο απ’ ότι τα αυτοκινητικά ατυχήματα ή τα περιστατικά πυροβολισμών. Το στίγμα που περιβάλλει τους χρήστες ναρκωτικών έχει κάνει την εύρεση λύσης ακόμα πιο δύσκολη.

Η περιοχή του New England έχει πληγεί ιδιαίτερως από θανατηφόρα περιστατικά με overdose ναρκωτικών. Στη Μασαχουσέτη, οι θάνατοι που προκαλούνται από την ηρωίνη και άλλα οπιοειδή έχουν αυξηθεί περισσότερο από 90 τοις εκατό σε σχέση με το 2002. Σε μία προσπάθεια επίλυσης, το κράτος ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα το 2007 με στόχο τη μείωση του αριθμού των θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων. Το επίκεντρο του προγράμματος είναι ένα φάρμακο που ονομάζεται ναλοξόνη (Naloxone), γνωστό με την εμπορική του επωνυμία, Narcan. Είναι ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να αποτρέψει άμεσα το overdose οπιοειδών.

To VICE News ταξίδεψε μέχρι τη Μασαχουσέτη για να δει πόσο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο Narcan στο να επιλύσει το πρόβλημα των θανάτων από υπερβολική δόση, ενώ αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους άλλες Πολιτείες δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει παρόμοια προγράμματα.

Πηγή: www.vice.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε