8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Πορνεία, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο μπαίνουν στο ΑΕΠ της Ισπανίας

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Πορνεία, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο μπαίνουν στο ΑΕΠ της Ισπανίας

Πορνεία, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο μπαίνουν στο ΑΕΠ της Ισπανίας

3079B09CD9A313682CD014A19E35908F
Τα έσοδα από την πορνεία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και καπνών, αλλά και από άλλες παράνομες δραστηριότητες θα αρχίσει να συμπεριλαμβάνει η Ισπανία στον υπολογισμό του ΑΕΠ της, σε συμφωνία με οδηγία της Ε.Ε. Την ίδια απόφαση έχουν ανακοινώσει πως θα εφαρμόσουν Βρετανία και Ιταλία.

Τα έσοδα από την πορνεία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και καπνών, αλλά και από άλλες παράνομες δραστηριότητες θα αρχίσει να συμπεριλαμβάνει η Ισπανία στον υπολογισμό του ΑΕΠ της από το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της ιβηρικής χώρας.

Η απόφαση της Μαδρίτης έρχεται σε συμμόρφωση με νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα εφαρμόσουν η Ιταλία και η Βρετανία.

Το Λονδίνο εκτιμά πως το νέο μοντέλο υπολογισμού του ΑΕΠ μπορεί να διογκώσει τη βρετανική οικονομία έως και κατά 65 δισεκατομμύρια λίρες.

Η αναθεώρηση του ΑΕΠ ορισμένων χωρών με τη συμπερίληψη των παράνομων δραστηριοτήτων δεν θα επιφέρει κάποια ουσιαστική αλλαγή στην οικονομία.

Σημειώνεται πάντως πως το δηλωμένο μέγεθος του ΑΕΠ της κάθε χώρας χρησιμοποιείται προκειμένου να υπολογιστεί το μέγεθος της συμβολής της στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεπώς, χώρες με μεγάλη παραοικονομία ενδέχεται να δουν τις συνεισφορές τους να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν έσοδα από το «μαύρο» χρήμα.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε