8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

page16 image01 truth about drugs marijuana el
Η χρήση της μαριχουάνας δεν είναι επιβλαβής μόνο για το ίδιο το άτομο που καπνίζει το τσιγαριλίκι. Αποτελεί κίνδυνο και για την υπόλοιπη κοινωνία.

Η έρευνα δείχνει καθαρά ότι η μαριχουάνα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινή ζωή. Μια μελέτη μεταξύ 129 φοιτητών κολεγίου βρήκε ότι αυτοί που κάπνισαν το ναρκωτικό τουλάχιστον εικοσιεπτά ημέρες πριν από την έρευνα, είχαν μειωμένες βασικές δεξιότητες που σχετίζονται με την προσοχή, τη μνήμη και τη μάθηση. Μια μελέτη μεταξύ ταχυδρομικών υπαλλήλων βρήκε ότι εκείνοι οι υπάλληλοι που βγήκαν θετικοί στο τεστ για χρήση μαριχουάνας είχαν 55% περισσότερα ατυχήματα, 85% περισσότερους τραυματισμούς και 75% περισσότερες απουσίες από την εργασία τους.

Στην Αυστραλία, μια μελέτη βρήκε ότι το «φτιάξιμο» με κάνναβη ήταν υπεύθυνο για το 4,3% των θανάτων των οδηγών.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μεγαλώσει κάποιος στην Αμερική, ή σε οποιαδήποτε χώρα, και να μην εκτεθεί στον κίνδυνο των ναρκωτικών. Η πίεση από τους συνομηλίκους να πάρει κάποιος ναρκωτικά είναι μεγάλη και η έντιμη πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους από τα ναρκωτικά δεν είναι πάντοτε δυνατή.

Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν ότι η μαριχουάνα δεν είναι επικίνδυνη. Σκέψου ποιος σου το λέει αυτό. Μήπως είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν να σου πουλήσουν χόρτο;

page09 image01 smoking a marijuana pipe el
Η μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τη μνήμη κάποιου –και αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να διαρκέσει για μέρες ή εβδομάδες αφού έχει εξαφανιστεί η άμεση επήρεια του ναρκωτικού. Σε μια μελέτη, ζητήθηκε από μια ομάδα συστηματικών χρηστών μαριχουάνας να θυμηθούν λέξεις από μια λίστα. Η ικανότητά τους να θυμηθούν σωστά τις λέξεις δεν επέστρεψε στο φυσιολογικό πριν περάσουν τέσσερις εβδομάδες αφότου είχαν σταματήσει.

Οι μαθητές που κάνουν χρήση μαριχουάνας έχουν χαμηλότερους βαθμούς και λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε κολέγιο από αυτούς που δεν καπνίζουν. Πολύ απλά, δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες να θυμηθούν και να οργανώσουν πληροφορίες σε σύγκριση με αυτούς που δεν κάνουν χρήση αυτών των ουσιών.

«Ο καθηγητής του σχολείου που πήγαινα, κάπνιζε τρία ή τέσσερα τσιγαριλίκια την ημέρα. Έβαλε πολλούς μαθητές να αρχίσουν να καπνίζουν τσιγαριλίκια – μαζί κι εμένα. Ο έμπορος που τον προμήθευε, με πίεσε μετά να αρχίσω να κάνω χρήση ηρωίνης, το οποίο και έκανα χωρίς αντίσταση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένιωθα ότι η συνείδησή μου ήταν κιόλας νεκρή». –Βερονίκ

ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

page10 image01 marijuana smoking 0 el
Από έρευνα που έγινε μεταξύ εφήβων για να εντοπιστεί η αιτία που τους έκανε να πάρουν ναρκωτικά για πρώτη φορά, προέκυψε ότι το 55% υπέκυψε στις πιέσεις φίλων. Ήθελαν να είναι κουλ και δημοφιλείς. Οι έμποροι το γνωρίζουν αυτό.

Σε πλησιάζουν ως φίλοι και προσφέρονται να σε «βοηθήσουν» με «κάτι που θα σε ανεβάσει». Το ναρκωτικό θα σε «βοηθήσει να μπεις στην παρέα» ή «θα σε κάνει κουλ».

Οι έμποροι ναρκωτικών, που το κίνητρό τους είναι το κέρδος που βγάζουν, θα πουν οτιδήποτε για να σε κάνουν να αγοράσεις τα ναρκωτικά τους. Θα σου πούνε ότι «το χόρτο δε θα σε οδηγήσει σε πιο σκληρά ναρκωτικά».

Δεν τους ενδιαφέρει που τα ναρκωτικά καταστρέφουν τη ζωή σου, φτάνει να πληρώνονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Πρώην έμποροι παραδέχτηκαν ότι βλέπουν τους πελάτες τους σαν «πιόνια σ’ ένα παιχνίδι σκακιού».

Μάθε την αλήθεια για τα ναρκωτικά. Πάρε τις δικές σου αποφάσεις.

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε