8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Πείτε όχι στο αλκοόλ και …προστατεύστε τη μνήμη σας!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > Πείτε όχι στο αλκοόλ και …προστατεύστε τη μνήμη σας!

Πείτε όχι στο αλκοόλ και …προστατεύστε τη μνήμη σας!

Αντίθετα η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή λιγότερα από δύο ποτά την ημέρα δεν διαπιστώθηκε να επηρεάζει τη μνήμη, την λογική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Αντιθέτως, πάνω από τέσσερα ποτά την ημέρα συσχετίσθηκαν με σημαντική εκφύλιση της ικανότητας ανάκλησης πληροφοριών. Η εκφύλιση αυτή παρατηρήθηκε κατά 6 χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι στους άντρες που έπιναν μέτρια, ενώ η εκφύλιση των άλλων νοητικών ικανοτήτων επιταχύνθηκε κατά 1,5 χρόνο.

Στις γυναίκες – σύμφωνα με τους ερευνητές η διαφορά δεν ήταν σημαντική.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Neurology», οι περισσότερες έως τώρα μελέτες για την αρνητική συσχέτιση μνήμης-αλκοόλ έχουν διεξαχθεί σε ηλικιωμένους, γι’ αυτό θέλησαν να διερευνήσουν αν τα ευρήματά τους ισχύουν και για τους μεσήλικες.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν ρωτήθηκαν τρεις φορές στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας για το πόσο πίνουν, πόσο συχνά και τι.

Κατά τη δεύτερη δεκαετία σύμφωνα με το boro.gr, αξιολογήθηκαν τρεις φορές οι νοητικές λειτουργίες τους, αρχής γενομένης από την ηλικία των 56 ετών. Η τελευταία αξιολόγηση έγινε στα 66 τους χρόνια.

Και τις τρεις φορές, οι μανιώδεις πότες απέδωσαν χειρότερα στα τεστ μνήμης και αξιολόγησης των νοητικών λειτουργιών, σε σύγκριση με τους άντρες που έπιναν με μέτρο .

«Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ στη μέση ηλικία μπορεί να είναι επιβλαβής για τη νοητική γήρανση, τουλάχιστον στο άντρες», κατέληξαν οι ερευνητές με επικεφαλής την δρα Σέβεριν Σάμπια, από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του UCL.

medicaltv.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε