8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΟΚΑΝΑ: Ξόδεψαν 3,6 εκατομμύρια ευρώ για ντουβάρια!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΟΚΑΝΑ: Ξόδεψαν 3,6 εκατομμύρια ευρώ για ντουβάρια!

ΟΚΑΝΑ: Ξόδεψαν 3,6 εκατομμύρια ευρώ για ντουβάρια!

ec4849de5866d8d3d09790f32fec781c
Για κτιριακές εγκαταστάσεις διέθεσε, μέσα σε ελάχιστους μήνες, τουλάχιστον 3,6 εκατ. ευρώ ο ΟΚΑΝΑ αντί να χρηματοδοτήσει δράσεις για τη θεραπευτική κάλυψη χιλιάδων τοξικομανών, όπως είχε υποχρέωση. Η υπόθεση, που αναδείχθηκε από 56 βουλευτές με σχετική επερώτηση στη Βουλή, βρίσκετε πλέον υπό έλεγχο, καθώς η ιστορία είναι από τις απίστευτες και έχει ως εξής: Τον Μάιο του 2011 ο ΟΚΑΝΑ υπογράφει με το ΚΕΕΛΠΝΟ προγραμματική σύμβαση, συνολικού ύψους έως 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διέθετε το Κέντρο προς τον Οργανισμό, ώστε αυτός να υλοποιήσει τριετές πρόγραμμα για την υποστήριξη 24 νέων Μονάδων Υποκατάστασης (κυρίως τα χρήματα θα κατευθύνονταν σε μισθοδοσία γιατρών και υπαλλήλων που απαιτούν τα προγράμματα, αντιδραστήρια, φάρμακα, υγειονομικό υλικό κλπ.). Ξαφνικά το Μάρτιο του 2012 το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε ότι ο ΟΚΑΝΑ τροποποίησε μονομερώς (!) την προγραμματική σύμβαση και δεν είχε διαθέσει τα χρήματα όπως είχε συμφωνηθεί. Ορκωτοί λογιστές που έκαναν διαχειριστικό έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ διαπίστωσαν ότι 3,6 εκατ. ευρώ αφορούν κατασκευαστικές δαπάνες και υποδομές κτιρίων (που δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση) και άλλα περίπου 3 εκατ. σε υπαλλήλους για την πρόσληψη των οποίων δεν γνωστοποιήθηκε καμία προκήρυξη ή άλλη διαδικασία!

Έπειτα από αυτά το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε, με απόφαση του Δ.Σ. τον περασμένο Μάιο, τη σύμβαση και αποφάσισε να αναζητηθούν τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που αρχικά προβλέπονταν, καθώς το ζητούμενο είναι η πολιτική κατά των ναρκωτικών και όχι η ενίσχυση τεχνικών εταιριών – σχετική επιστολή έστειλε η πρόεδρος της ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Τζένη Κρεμαστινού.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι η κυρία Μένη Μαλλιώρη, πρώην ευρωβουλευτής και νυν πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, επομένως λογικά θα γνώριζε τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε μέσω της σύμβασης ο ΟΚΑΝΑ.

Πηγή: κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας «Το πρώτο θέμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε