8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

page06 image01 marijuana pipe harmful drugs el
Οι άμεσες επιπτώσεις της χρήσης μαριχουάνας περιλαμβάνουν ταχυπαλμία, αποπροσανατολισμό, μείωση του συντονισμού του σώματος, που συχνά ακολουθούνται από κατάθλιψη ή υπνηλία. Μερικοί χρήστες υποφέρουν από κρίσεις πανικού ή άγχους.

Αλλά το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το δραστικό συστατικό της κάνναβης, το THC, παραμένει στο σώμα για εβδομάδες ή και ακόμα περισσότερο.

Ο καπνός της μαριχουάνας περιέχει 50% έως 70% περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου. Μια μεγάλη ερευνητική μελέτη αναφέρει ότι ένα μονάχα τσιγαριλίκι κάνναβης μπορεί να προκαλέσει τόση ζημιά στους πνεύμονες όση προκαλούν πέντε κανονικά τσιγάρα που καπνίζονται το ένα μετά το άλλο στη σειρά. Όσοι καπνίζουν χρόνια τσιγαριλίκι συχνά υποφέρουν από βρογχίτιδα, μια φλεγμονή της αναπνευστικής οδού.

Το ναρκωτικό μπορεί να επηρεάσει περισσότερα πράγματα από τη σωματική σου υγεία. Μελέτες στην Αυστραλία το 2008 συνέδεσαν τη μεγάλη και χρόνια χρήση μαριχουάνας με εγκεφαλικές ανωμαλίες. Τα συμπεράσματα αυτά υποστηρίζονται από παλαιότερες έρευνες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μαριχουάνας, οι οποίες δείχνουν αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που προκαλούνται από τη μακροχρόνια χρήση άλλων, σκληρών ναρκωτικών. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ συνεχιζόμενης χρήσης μαριχουάνας και ψύχωσης.

page06 image02 marijuana smoking pregnant mother el
Η μαριχουάνα αλλάζει τη δομή των σπερματικών κυττάρων, παραμορφώνοντάς τα. Κατά συνέπεια ακόμα και μικρές ποσότητες μαριχουάνας μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή στειρότητα στους άντρες. Η χρήση μαριχουάνας μπορεί να αναστατώσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο των γυναικών.

Μελέτες δείχνουν ότι οι διανοητικές λειτουργίες ανθρώπων που έχουν καπνίσει πολύ μαριχουάνα τείνουν να εξασθενίσουν ή να ελαττωθούν. Το THC στην κάνναβη διαταράσσει τα κύτταρα των νεύρων στον εγκέφαλο, τα οποία επηρεάζουν τη μνήμη.

Η κάνναβη είναι ένα από τα λίγα ναρκωτικά, το οποίο προκαλεί αφύσικη κυτταρική διαίρεση η οποία οδηγεί σε σοβαρές κληρονομικές ανωμαλίες. Μια έγκυος γυναίκα που καπνίζει κανονικά μαριχουάνα ή χασίς μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρο τοκετό και το βρέφος να έχει μειωμένο βάρος και μέγεθος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν γεννηθεί εκατομμύρια παιδιά από χρήστες ναρκωτικών με μειωμένη πρωτοβουλία και ελαττωμένες ικανότητες να συγκεντρωθούν και να προσανατολιστούν στους στόχους της ζωής. Μελέτες επίσης λένε ότι η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα εκ γενετής ανωμαλίες, διανοητικές ανωμαλίες και αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας1στα παιδιά.

1 λευχαιμία: καρκίνος του μυελού των οστών.

ΠΗγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε