8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Οι σαουδάραβες πρίγκιπες που διακινούν ναρκωτικά, αλλά πέφτουν στα μαλακά…

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Οι σαουδάραβες πρίγκιπες που διακινούν ναρκωτικά, αλλά πέφτουν στα μαλακά…

Οι σαουδάραβες πρίγκιπες που διακινούν ναρκωτικά, αλλά πέφτουν στα μαλακά…

Το 1999, ο σαουδάραβας πρίγκιπας Ναγιέφ μπιν Σουλτάν μπιν Φαουάζ αλ Σαλάν φέρεται ότι πέρασε λαθραία δύο τόνους κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα στη Γαλλία. Τότε, η Γαλλία τον κατηγόρησε ευθέως ότι έκανε κατάχρηση της διπλωματικής του ιδιότητας προκειμένου να φορτώσει παράνομα τα ναρκωτικά στο τζετ της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Παρολ’ αυτά, έπεσε στα μαλακά και καταδικάστηκε ερήμην, το 2007. Για συνωμοσία, με σκοπό τη διανομή κοκαΐνης, είχε επίσης κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, πιστεύεται ότι ζει με νομική προστασία κάπου στη Σαουδική Αραβία.

Το 2010, το Wikileaks έφερνε στο φως ένα από εκείνα τα ξέφρενα πάρτι, το οποίο είχε διοργανωθεί με έξοδα της οικογένειας Αλ Τουναγιάν και στο οποίο περί τους 150 νέους και νέες, μεταμφιεσμένοι λόγω Χαλουΐν, κατέβαζαν ποσότητες πανάκριβου αλκοόλ – που διακινείται μόνο στη μαύρη αγορά. «Αν και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας στο συγκεκριμένο συμβάν, η κοκαΐνη και το χασίς είναι σε ευρεία χρήση σε αυτούς τους κοινωνικούς κύκλους», αναφερόταν στο Wikileaks. Πάντα βεβαίως με τους σαουδάραβες αξιωματούχους να κάνουν τα στραβά μάτια.

Οι παραβιάσεις της Σαρίας δεν σταματούν ασφαλώς ούτε στη χρήση ναρκωτικών ούτε στη χρήση αλκοόλ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένας ακόμη σαουδάραβας πρίγκιπας συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική κακοποίηση στο σπίτι που νοίκιαζε ο ίδιος στο Μπέβερλι Χιλς. Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο τελικά για τρεις και όχι μία γυναίκα, όλες εργαζόμενες για λογαριασμό του.

Η πολύ σκληρή τιμωρία που προβλέπεται για τους παραβάτες τους νόμου μπορεί να μην εφαρμόζεται σε περίπου 15.000 πρίγκιπες και πριγκίπισσες που ανήκουν στον βασιλικό οίκο των Σαούντ. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το Ριάντ δεν εξαντλεί όλη την αυστηρότητά του εκτελώντας μη βασιλικά μέλη ή αλλοδαπούς, συχνά για πολύ μικρότερα αδικήματα.

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε