8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Οι γυναίκες πιο πιθανό να πιουν μόνες ένα μπουκάλι κρασί

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > Οι γυναίκες πιο πιθανό να πιουν μόνες ένα μπουκάλι κρασί

Οι γυναίκες πιο πιθανό να πιουν μόνες ένα μπουκάλι κρασί

BC2D66030C71EF239AB9A43FCC6F96A9
Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πιουν ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί μόνες τους, απ’ ότι οι άνδρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το βρετανικό περιοδικό The Grocer.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων και μεταξύ άλλων ανέδειξε ότι το 16% των γυναικών και το 14% των ανδρών παραδέχονται ότι πίνουν συχνά ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί όταν είναι μόνοι τους στο σπίτι. Μάλιστα, αυτό αφορά περισσότερο τα άτομα 25-34 ετών (20%) και μετά ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 45-54 ετών με ποσοστό 19%. Τα άτομα κάτω των 24 και άνω των 55 ετών είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν τακτικά ένα μπουκάλι κρασί στο σπίτι τους, καθώς μόνο το 12% ανέφερε μια τέτοια συνήθεια.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων επίσης διαπιστώθηκε ότι πολλά άτομα πίνουν τακτικά περισσότερες από 10 μονάδες αλκοόλ σε μια μεμονωμένη περίσταση, ενώ η συνιστώμενη ποσότητα είναι έως δύο ή τρεις μονάδες για τις γυναίκες, και τρεις έως τέσσερις για τους άνδρες, καθημερινά.

Επιπλέον, ενώ το 31% δήλωσε ότι δεν πίνει στο σπίτι, το 45% συχνά πίνει από κοινού με άλλους ένα μπουκάλι αλκοολούχου ποτού, ενώ το 13% μοιράζεται περισσότερα από ένα μπουκάλια με παρέα.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το 15% παραδέχθηκε ότι συχνά έπιναν μόνοι τους στο σπίτι ένα ολόκληρο μπουκάλι αλκοόλ, ενώ το 4% έπινε συχνά περισσότερα από ένα.

«Παρόλα αυτά μόνο το 14% ομολογεί ότι πίνει παραπάνω από το φυσιολογικό, γεγονός που δείχνει ότι οι δημόσιες πολιτικές υγείας για την κατανάλωση αλκοόλ αποτυγχάνουν», σχολιάζει το περιοδικό σε συνοδευτικό άρθρο.

Η Λουτσία Τζουλιάνο, επικεφαλής έρευνας καταναλωτών και μεταπώλησης στη διεθνή εταιρεία δημοσκοπήσεων Harris Interactive, που πραγματοποίησε την έρευνα κοινού για το περιοδικό, σημειώνει ότι «παρά τα ευρήματα μας, οι άνδρες εξακολουθούσαν να έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να παραδεχθούν ότι πίνουν υπερβολικά». Συνολικά, το 18% παραδέχθηκε ότι έπινε υπερβολικά σε τακτική βάση, συγκριτικά με το 9% των γυναικών.

Τέλος, εκείνοι που ζούσαν στο Λονδίνο ήταν πιθανότερο να παραδεχθούν ότι έπιναν τακτικά υπερβολικά (20%), διπλάσιο ποσοστό από εκείνο όσο ζούσαν σε προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε