8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Οι έφηβοι στη χώρα μας θεωρούν ακίνδυνο το χασίς και… ντεμοντέ την ηρωίνη

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Οι έφηβοι στη χώρα μας θεωρούν ακίνδυνο το χασίς και… ντεμοντέ την ηρωίνη

Οι έφηβοι στη χώρα μας θεωρούν ακίνδυνο το χασίς και… ντεμοντέ την ηρωίνη

8fb3578f0055489d9b8fd7269d2e4f27 L
Οι έφηβοι στη χώρα μας πιστεύουν ότι το χασίς είναι ακίνδυνο, δεν προκαλεί εξάρτηση και έχει ελάχιστες ως μηδενικές επιπτώσεις από τον νόμο, ενώ την ίδια στιγμή γυρίζουν την πλάτη στην ηρωίνη επειδή τη θεωρούν… εκτός μόδας.

Αίσθηση προκαλούν τα παραπάνω στοιχεία για τις αντιλήψεις παιδιών από 14 ετών έως τη μετεφηβική ηλικία, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο ημερίδας για τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα στους νέους.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της υπηρεσίας, η τελευταία έχει πραγματοποιήσει, στους 6 μήνες λειτουργίας της, παρεμβάσεις σε ανήλικους και νέους έως 24 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας των παράνομων ουσιών.

Τη στροφή των νέων από την ηρωίνη στο χασίς, επιβεβαίωσαν και τα όσα είπε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κ. Δεληγιάννης. Όπως επισήμανε, το 2014 κατασχέθηκε 1,2 τόνος χασίς, αριθμός που το 2013 ήταν μόλις 150 κιλά. Αντίθετα, καταγράφηκε σημαντική μείωση στις κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης, από 33 κιλά το 2013 στα 7 κιλά το 2014, ενώ από το σύνολο των περίπου 2.000 συλλήψεων για περιπτώσεις ναρκωτικών, οι 300 ήταν ανήλικοι ή μετεφηβικής ηλικίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Καλαμπαλίκης, μίλησε για «αύξηση των νομίμων συνταγογραφημένων ουσιών, κυρίως σε μεσήλικες γυναίκες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το στρες που δημιουργεί η οικονομική κρίση».

Ιατρικές ειδήσεις – Ιατρικά θέματα, www.iatrikostypos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε