8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Οι Δυνατότητες του LSD, της Ηρωίνης, της Μαριχουάνα και Άλλων Ελεγχόμενων Ουσιών στην Έρευνα του Εγκεφάλου

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Οι Δυνατότητες του LSD, της Ηρωίνης, της Μαριχουάνα και Άλλων Ελεγχόμενων Ουσιών στην Έρευνα του Εγκεφάλου

Οι Δυνατότητες του LSD, της Ηρωίνης, της Μαριχουάνα και Άλλων Ελεγχόμενων Ουσιών στην Έρευνα του Εγκεφάλου

potential of lsd heroin marijuana and other controlled substances in brain research 01
Ή μήπως ήρθε η ώρα
για τους επιστήμονες
και τους ιατρούς να
αλλάξουν τους κανόνες,
ώστε η έρευνα και οι
κλινικές θεραπείες
να μπορούν να
ακμάσουν;
Χορηγία εικόνας:
Pixabay/OpenClips

Φανταστείτε ότι είστε ένας αστρονόμος σε έναν κόσμο όπου το τηλεσκόπιο είχε απαγορευτεί. Αυτό συνέβη ουσιαστικά το 1600, όταν, για πάνω από 100 χρόνια, η Καθολική Εκκλησία απαγόρευσε την πρόσβαση στη γνώση των ουρανών σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσουν τους επιστήμονες από το να αποδείξουν ότι η γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος.

«Σίγουρα παρόμοια λογοκρισία δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σήμερα,» ακούω να λέτε, κι όμως υφίσταται σε σχέση με τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών για τη μελέτη του εγκεφάλου. Απαγορεύεται στους επιστήμονες και τους ιατρούς να μελετήσουν όχι μόνο μερικές αλλά πολλές εκατοντάδες ψυχοτρόπες ουσίες, εξαιτίας παρωχημένων καταστατικών των Ηνωμένων Εθνών που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Μερικές από τις απαγορευμένες ψυχοτρόπες ουσίες περιλαμβάνουν την κάνναβη, τα ψυχοδηλωτικά και το MDMA (πλέον ευρέως γνωστό ως “ecstasy”).

Πηγή: preludiance.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε