8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ο καφές ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του αλκοόλ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > Ο καφές ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του αλκοόλ

Ο καφές ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του αλκοόλ

cof01
Γνωρίζουμε σήμερα ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα υγείας και ένα όργανο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο είναι το συκώτι.

Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να παρουσιάσουν μια ασπίδα προστασίας, η οποία δεν είναι άλλη από τον αγαπημένο σε πολλούς καφέ. Γνωρίζατε λοιπόν ότι ο καφές μπορεί να μας προστατέψει από την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων;

Για του λόγου το αληθές έγινε μια μεγάλη μετα – ανάλυση, η οποία περιλάμβανε σειρά επιμέρους μελετών, έλαβε υπ’ όψη 355 επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology & Hepatology. Στη μελέτη αυτή διερευνήθηκε η επίδραση του καφέ στο ήπαρ σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο κίνδυνος για επιπλοκές στο συκώτι σε άτομα που έπιναν καφέ ήταν σημαντικά χαμηλότερος.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από οφέλη που φαίνεται να έχει ο καφές για την υγεία μας, τα οποία οφείλονται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά περιεχόμενό του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι είδη καφέ όπως ο στιγμιαίος ή ο ελληνικός εμπεριέχουν μια σειρά αντιοξειδωτικών, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες, τα οποία σχετίζονται με την καλύτερη υγεία.

medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε