8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ (Δελτίο τύπου ΙΣΑ)

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ (Δελτίο τύπου ΙΣΑ)

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ (Δελτίο τύπου ΙΣΑ)

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της για την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της για τα ναρκωτικά

Οι πιάτσες του θανάτου στοιχειώνουν τις γειτονιές της Αθήνας

Με την προκλητική απουσία του Υπουργού Yγείας, Α. Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε σήμερα ο απολογισμός του έργου του ΟΚΑΝΑ. Η ίδια η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη παραδέχθηκε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής για την εξυγίανση της Αθήνας.

Οι πιάτσες του θανάτου εξακολουθούν να στοιχειώνουν το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Η κ. Μαλιώρη αναφέρθηκε στις έρευνες που δείχνουν ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην εικόνα του κέντρου της Αθήνας από τη μεταφορά των Μονάδων Υποκατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο την ίδια ώρα υπάρχει δραματική επιβάρυνση στην λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

Η πρόχειρη, βιαστική και αποσπασματική πολιτική στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που ακολουθήθηκε το τελευταίο καιρό οδήγησε σε αναποτελεσματικές λύσεις που όξυναν τα προβλήματα, αντί να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Σήμερα, η διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας είναι χειρότερη από ποτέ. Την ίδια ώρα οι χρήστες ουσιών μαστίζονται από το AIDS: πρωτοφανής είναι η αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων κατά 1240%, γεγονός που αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και των δράσεων της πολιτείας.

Η απόφαση δημιουργίας των Χώρων Παραμονής Χρηστών αποτελεί μία ακόμα πρόχειρη και αποσπασματική λύση προκειμένου να συγκαλυφθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η πολιτική που ακολουθήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ παραδέχθηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των Μονάδων του.

Η παρουσίαση του θλιβερού αυτού απολογισμού έγινε χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καλούνται να επιλύσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανεπαρκής και επικίνδυνη πολιτική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, παρά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα παραστεί, έφυγε από το κτίριο την ώρα που ξεκινούσε η εκδήλωση, προκειμένου να μην αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας.

Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους καλεί ο ΙΣΑ τους ιθύνοντες της πολιτικής αυτής που οδήγησαν σε υποβάθμιση τις γειτονιές της Αθήνας και ταυτόχρονα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων, χωρίς να παρέχουν καμία ουσιαστική στήριξη προς τους χρήστες ουσιών.

Αθήνα, 25 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Πηγή: http://www.isathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε