8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Μύλος με την παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Μύλος με την παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ

Μύλος με την παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ

makri 660
Μυστήριο καλύπτει την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ, ενώ υπάρχει φημολογία για εμπλοκή της υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή (φωτό).

Περιπετειώδης αποδεικνύεται η παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο κάνουν λόγο για παρακράτηση από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης.

Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ απάντησε το απόγευμα της Κυριακής ότι οι λόγοι για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή της στις 4 Νοεμβρίου είναι γνωστοί, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στα μελή του συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ και καθόλου δεν σχετίζονται με τα όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί παρακράτησης του ποσού, η διοίκηση του Οργανισμού σημειώνει ότι ‘…δεν έχουν σχέση με τους λόγους παραίτησης της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, δεν έχουν σχέση ούτε και με τα όσα πραγματικά ισχύουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από το υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ.

Ό,τι χρήματα δίνει το υπουργείο αποδίδονται από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα με βάση τους απολογισμούς καθενός από αυτά, όπως προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΕΕΤΑ και ΚΕΔΚΕ.

Εάν για κάποιο Κέντρο δεν υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία, επόμενο είναι ότι η χρηματοδότηση καθυστερεί και τα χρήματα κρατούνται στον ΟΚΑΝΑ (2.518.000 ευρώ σήμερα, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο ΟΚΑΝΑ με ΑΠ:15888/ 8-11-13 στην υφυπουργό Υγείας), μέχρις ότου το Κέντρο του αποστείλει τον απαιτούμενο απολογισμό…’.

Πληροφορίες

Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο λόγος παραίτησης της κ. Μαλλιώρη ήρθε ως απάντηση στις ασφυκτικές πιέσεις, τις οποίες άσκησε εις βάρος της η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή (φωτό).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κ. Μαλλιώρη αρνήθηκε να ενδώσει στις προφορικές πιέσεις της υφυπουργού να προχωρήσει σε διαγωνισμό για προμήθεια φαρμάκου για τον εφοδιασμό των μονάδων θεραπείας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Δημήτρης Καραγιώργου.

Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε