8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Μονόδρομος προς το θάνατο

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Μονόδρομος προς το θάνατο

Μονόδρομος προς το θάνατο

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία και στην κοινωνική ζωή. Ποιοί είναι οι τομείς που επηρεάζονται αρνητικά από τη χρήση;

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στις οποίες περιλαμβάνονται.

Υγεία

Υπάρχουν πολλές συνέπειες στην υγεία, που ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της ουσίας και μπορεί να περιλαμβάνουν ντελίριο, σπασμούς, κώμα, καρδιακή προσβολή, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική βλάβη, απώλεια αισθήσεων και ξαφνικό θάνατο.

Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι η μαριχουάνα που μπορεί να θεωρείται αβλαβής ουσία, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ψυχωσικής νόσου όπως σχιζοφρένεια, αργότερα.

Η χρήση μπορεί να οδηγήσει το χρήστη σε ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, στη χρήση μεταχειρισμένων συριγγών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης ασθενειών όπως ο ιός HIV και η ηπατίτιδα. Παράλληλα υπάρχει και η πιθανότητα λήψης υπερβολικής δόσης.

Οικογένεια

Αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην οικογένεια ή στο γάμο.

Εργασία

Η απόδοση στη δουλειά μπορεί να σημειώσει κάμψη και να απουσιάζει ο χρήστης πιο συχνά

Κοινωνικές

Μπορεί κάποιος να αποξενωθεί ή να χάσει παλιούς φίλους

Σχολείο

Η σχολική απόδοση και η ανάγκη για επιτυχία μπορεί να δεχτούν πλήγμα.

Νομικές

Η κλοπή, για να στηρίξει κάποιος την εξάρτησή του και η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών είναι μόνο δυο από τα πιθανά νομικά ζητήματα που συνδέονται με τη χρήση.

Οικονομικές

Τα έξοδα για την υποστήριξη αυτής της συνήθειας αφαιρούν χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλες ανάγκες, μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο υπερχρέωσης το χρήστη και να τον οδηγήσουν σε συμπεριφορές που είναι αντίθετες στις αξίες του.

Πηγές: ΒΒC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε