8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Με τις… ευλογίες του δήμου η χρήση των ναρκωτικών!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Με τις… ευλογίες του δήμου η χρήση των ναρκωτικών!

Με τις… ευλογίες του δήμου η χρήση των ναρκωτικών!

Kaminis dhmarxos Athinwn
Όπως αποκάλυψε ο Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Θα παρέχει στους ναρκομανείς ακόμα και τις σύριγγες

Με φανφάρες στις αρχές Νοεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλλιώρη ανακοίνωσαν το «σχέδιο» μετακίνησης των μονάδων ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της πρωτεύουσας σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ουσιαστικά, μετέφεραν το πρόβλημα σε γειτονιές, αφού πολλά από τα συγκεκριμένα νοσοκομεία (π.χ. «Ελπίς» και «Ευαγγελισμός») βρίσκονται μέσα στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2011, στο υπουργείο Υγείας, η… μισή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο δήμαρχος Αθηναίων διαφήμιζαν σε ημερίδα στο Ζάππειο (εκ νέου) μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Την προηγούμενη Τρίτη ο κ. Καμίνης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποκάλυψε ότι οι χρήστες ναρκωτικών θα κάνουν νόμιμα τις ενέσεις τους, με τη «σφραγίδα» του δήμου! Αυτό θα γίνεται αρχικά σε δύο κέντρα προένταξης, που θα δημιουργηθούν στον Βοτανικό και στον σταθμό Λαρίσης, όπου θα πηγαίνουν οι ναρκομανείς και θα τους παρέχεται μέχρι και η σύριγγα, για να μην κάνουν την ένεση δημοσίως.

«Το πρόβλημα στην Αθήνα παραμένει. Το φαινόμενο οξύνθηκε ξανά στη Μασσαλίας, γιατί υπάρχουν ναρκομανείς που δεν πάνε στα νοσοκομεία.

Οι επιχειρήσεις-”πυροτεχνήματα” δεν έπιασαν. Πρέπει να κάνουμε κάτι για την πόλη, που έχει εξαθλιωθεί…», παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γ. Καμίνης, διαγράφοντας «μονοκονδυλιά» τις προαναφερόμενες «φιέστες», στις οποίες και ο ίδιος είχε συμμετάσχει.

Για να συμπληρώσει ο αρμόδιος για την υγεία στον δήμο, Φίλιππος Δραγούμης: «Το κλείσιμο των ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα δεν βοήθησε στη μείωση του προβλήματος. Έξι χιλιάδες ήταν στις λίστες για μεθαδόνη, έξι χιλιάδες έχουν παραμείνει. Απλώς, οι ναρκομανείς μοιράστηκαν στα νοσοκομεία». Οι άνθρωποι, δηλαδή, χρειάστηκαν πέντε μήνες για να καταλάβουν ότι το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά τελικά έμελλε να «σκάσει» και στα χέρια τους, με σοβαρότατους πλέον κινδύνους για την υγεία των Αθηναίων. Το αποτέλεσμα; Τώρα τρέχουν για να το κρύψουν κάτω από τα… κέντρα πρόληψης, που σήμερα «βαφτίζονται»… προένταξης.

Πηγή: Το Παρόν της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε