8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Μαρόκο: ενδεχόμενο για νομιμοποίηση της κάνναβης

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Μαρόκο: ενδεχόμενο για νομιμοποίηση της κάνναβης

Μαρόκο: ενδεχόμενο για νομιμοποίηση της κάνναβης

Maroko nomimopoiisi kannavis
Ραμπάτ – Η νομιμοποίηση της αγοράς της κάνναβης έχει τεράστιες δυνατότητες για την οικονομία του Μαρόκου.

Η πάντοτε υποβόσκουσα συζήτηση σχετικά με τη νομιμοποίηση της προσοδοφόρου καλλιέργειας της κάνναβης στο Μαρόκο, φουντώσε και πάλι τους τελευταίους μήνες. Ο Eric le Braz, εκδότης του περιοδικού Actuel (δεν εκδίδεται πλέον) έριξε λίγο λάδι στη φωτιά και έγραψε ένα πολυσυζητημένο άρθρο στο οποίο περιγράφει τη φανταστική κατάσταση στο Ριφ (περιοχή στο Μαρόκο), μετά τη νομιμοποίηση της παραγωγής κάνναβης.

‘Το ετήσιο ποσό των 20 εκατομμυρίων Dirham (1,7 εκατομμύρια ευρώ) από τη νομιμοποίηση του κιφ, επενδύεται σε ένα πρόγραμμα για την αναβάθμιση της περιοχής. Μέσα σε δυο χρόνια, κατασκευάστηκαν δρόμοι και νοσοκομεία’ γράφει ο Le Braz. Παρέχει ακόμη τη χρηματοδότηση για ένα τρένο υψηλής ταχύτητας TGV που θα δώσει ένα αέρα εκσυγχρονισμού στο Ριφ. Ο δημοσιογράφος έχει την πεποίθηση ότι δεν θα περιμένουν πολύ για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, δεν θα αργήσει.

Φαρμακευτική

Μια ευρεία ομάδα βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του Mohammed El Habti, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος ESFP και κορυφαίος εκπρόσωπος της περιοχής Chaoune, προσυπογράφει το φυλλάδιο το οποίο την άνοιξη δόθηκε στη δημοσιότητα από την αγροτική εφημερίδα Hespress. Θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την υποστήριξη της καλλιέργειας φαρμακευτικών ποικιλιών κάνναβης. Έρευνα (που διεξήχθη και από την Ολλανδία), δείχνει ότι η κάνναβη του Μαρόκου θα ήταν μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την ιατρική.

πηγή: de Gelderlander

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε