8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Μαλλιά κουβάρια στο Υγείας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Μαλλιά κουβάρια στο Υγείας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.

Μαλλιά κουβάρια στο Υγείας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.

Δ. Στρατούλης: Ο υπουργός κάνει τον τροχονόμο στα διαπλεκόμενα

Αλληλοκατηγορούνται στο υπουργείο Υγείας τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ και οι βουλευτές της Ν.Δ. “Φαίνεται ότι το υπουργείο κάνει τον τροχονόμο ανάμεσα σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Έχουμε φαινόμενα σήψης”, επεσήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ώρα που σχεδόν 60 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεταν 2 ερωτήσεις που την επικρίνουν για τις αποφάσεις της που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΚΑΝΑ, η (προερχόμενη από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη έκανε νέες καταγγελίες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι ο ΟΚΑΝΑ χρησιμοποίησε 20 εκατ. για άλλους σκοπούς από αυτούς που του δόθηκαν, ότι παραβίασε μια σύμβαση και ρώτησε γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη απάντησε ότι δεν γνωρίζει, αλλά έχει ακούσει,

για καταγγελία της σύμβασης, είπε όμως ότι έχει πάει 4 φορές στην υφυπουργό ζητώντας να σταλεί στον νομικό σύμβουλο. Πρόσθεσε ότι με δική της ευθύνη καταγγέλθηκαν όλες οι συμβάσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες και περισώθηκαν 180 εκατ. από τα 200 του δανείου που ήταν για τα εμβόλια, ότι έχει παραιτηθεί δύο φορές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και, αν ευθύνεται, να υποστεί τις συνέπειες.

Η Φ. Σκοπούλη απάντησε ότι η Μ. Μαλλιώρη ήταν μέλος του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν υπογράφηκε η σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ: “Δανείζεται και κάνει σύμβαση και με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δηλαδή ‘Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει'”. “Προσωπικά, ειλικρινά θα είχα επιφυλάξεις για τη σύμβαση μεταξύ ΚΕΕΛΠΟ και ΟΚΑΝΑ”, τόνισε και πρόσθεσε: “Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν κανόνες σ’ αυτά, γι’ αυτό βλέπουμε μέλη που υπήρχαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, να βγαίνουν και να τσακώνονται, μια κατάσταση τραγική, που δεν χαρακτηρίζει επιστήμονες, και, δεύτερον, η σχέση τους με το υπουργείο είναι προβληματική. Μέχρι σήμερα τα πήγαιναν καλά, γιατί εμπλέκονταν σε αυτή τη σχέση πιθανώς και πολιτικά πρόσωπα. Τώρα δεν τα πάνε καθόλου καλά. Δεν επικοινωνούμε και λυπάμαι που το λέω. Το υπουργείο Υγείας έχει σαφώς ευθύνη, όμως δυστυχώς τη σήμερον ημέρα άγεται και φέρεται από διάφορες λειτουργίες, οι οποίες το εμποδίζουν να δουλέψει ικανοποιητικά. Δεν θα καθοριστεί από το υπουργείο Υγείας ποιος θα είναι στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από άλλη ομάδα, η οποία είναι καθαρά κομματική και έχει σχέση μεταξύ των κομμάτων. Αφορά μοιρασιές ανάμεσα στα κόμματα”.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός (η σύζυγος του οποίου είναι πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ) σχολίασε πως “όταν ο υπουργός ακούει τις φωνές, δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ο υπουργός δεν είναι έρμαιο, παραιτείται”, και αμφισβήτησε αν όσα είπε η υφυπουργός εκφράζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε