8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Μ. Μαλλιώρη: «Πότε δόθηκε γραπτώς η καταγγελία σύμβασης από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ;»

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Μ. Μαλλιώρη: «Πότε δόθηκε γραπτώς η καταγγελία σύμβασης από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ;»

Μ. Μαλλιώρη: «Πότε δόθηκε γραπτώς η καταγγελία σύμβασης από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ;»

Ας μας απαντήσουν πότε ακριβώς δόθηκε η γραπτή εντολή από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ είναι το ερώτημα που θέτει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη. «Στους 5 μήνες που έχουν περάσει από την αναφερόμενη καταγγελία της Σύμβασης μεταξύ των δύο Οργανισμών δεν έχω λάβει τίποτα γραπτώς», μου επισημαίνει η κα Μαλλιώρη στην κατ’ ιδίαν συζήτησή μας. «Ναι, προφορικά μου το έχουν πει» παραδέχεται, «αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι δεν μπορώ να βασιστώ στον προφορικό λόγο. Πρέπει να υπάρχει γραπτώς η απόφαση του ΣΔ του ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΟΚΑΝΑ για να τεθεί σε εφαρμογή η καταγγελία σύμβασης», τονίζει οργισμένη η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ η οποία όπως λέει, η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης!

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση

με τίτλο «Σύμπραξη ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ για τον έλεγχο της νέας γρίπης και λοιπών λοιμωδών νοσημάτων στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών» υπογράφηκε στις 17/5/2011 και η καταγγελία αυτής σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε στις 18/5/2012. Ωστόσο όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στις 9/8/2012 το ΟΚΑΝΑ με επιστολή του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά την αποστολή των πρακτικών και της απόφασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με το θέμα της καταγγελίας της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και τη σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Εφαρμογής της Σύμβασης ως το αρμόδιο όργανο επίλυσης των διαφορών. Στη συνέχεια και μη έχοντας λάβει καμία απάντηση, στις 26/9/2012 το ΟΚΑΝΑ στέλνει δεύτερη επιστολή για το ίδιο θέμα στην Υφυπουργό Υγείας.

Παρόλα αυτά το θέμα δε λύθηκε και τελικώς έφτασε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 24/10/2012 με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν πυρά.

Τα χρήματα, που διατέθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς τον ΟΚΑΝΑ, αξιοποιήθηκαν για τη θεραπευτική κάλυψη χιλιάδων εξαρτημένων από οπιούχα χρηστών, που παρέμεναν επί σειρά ετών στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική εξάπλωση του HIV. Με δεδομένη, λοιπόν τη θωράκιση και προστασία της δημόσιας υγείας, είναι επόμενο ότι ο Οργανισμός δικαιούται να ζητά επίμονα και εγγράφως, όχι μόνο όλες τις απαιτούμενες «λεπτομέρειες» που στοιχειοθετούν μια καταγγελία, αλλά και τα εχέγγυα ότι το ζήτημα που ανέκυψε θα διευθετηθεί με διαφάνεια και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τονίζει η κα Μαλλιώρη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο κατηγορεί τον ΟΚΑΝΑ ότι από τα 10,2 εκατ. ευρώ που του κατέβαλλε για την υλοποίηση αυτού του έργου, ο ΟΚΑΝΑ έχει καταθέσει τιμολόγια στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν τη συγκεκριμένη σύμβαση ποσού 5.447.671,95 ευρώ και όχι 10.083.026,77 ευρώ. Τα τιμολόγια αυτά αφορούν δαπάνες που προκύπτουν από την έκθεση Ειδικού Διαχειριστικού Ελέγχου και όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, εξετάζονται κατά πόσο ακόμα και αυτές οι συγκεκριμένες δαπάνες εμπίπτουν στη σύμβαση.

Ανθή Αγγελοπούλου

Πηγή: http://iatrikostypos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε