8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΚ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΚ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΚ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Η κοκαΐνη και το κρακ κοκαΐνης μπορούν να λαμβάνονται από το στόμα, μέσα από τη μύτη (σνιφάρισμα), με ένεση ή, στην περίπτωση του κρακ, μέσω της εισπνοής του καπνού όταν το θερμαίνεις.

Οι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον τρόπο λήψης του ναρκωτικού περιλαμβάνουν το μάσημα, το σνιφάρισμα, την ένεση (σε μεγάλη φλέβα) και το κάπνισμα.

Η λέξη κοκαΐνη αναφέρεται στο ναρκωτικό με μορφή σκόνης ή κρυσταλλική μορφή. Είναι κατασκευασμένο από το φυτό της κόκας και συγγενές με τη μεθαμφεταμίνη1, δημιουργεί τη μεγαλύτερη ψυχολογική εξάρτηση από οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό.

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Η κοκαΐνη προκαλεί ένα σύντομο αλλά έντονο «φτιάξιμο» το οποίο ακολουθείται αμέσως από την αντίθετη αίσθηση – έντονο συναίσθημα κατάθλιψης, νευρικότητας και λαχτάρας για περισσότερο ναρκωτικό. Τα άτομα που κάνουν χρήση κοκαΐνης συχνά δεν τρώνε και δεν κοιμούνται κανονικά. Συχνά νιώθουν δυνατές ταχυκαρδίες, μυϊκούς σπασμούς και παροξυσμούς. Το ναρκωτικό κάνει τους χρήστες να νιώθουν παράνοια, θυμό, εχθρότητα και ανησυχία – ακόμα κι όταν δεν είναι «φτιαγμένοι».

ΜΑΚΡΟΠΡOΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Εκτός από τις επιπτώσεις που ήδη αναφέρθηκαν, η κοκαΐνη προκαλεί οξυθυμία, αλλαγές διάθεσης, νευρικότητα, παράνοια και ακουστικές παραισθήσεις. Αναπτύσσεται ανοχή στο ναρκωτικό και έτσι το άτομο χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να έχει το ίδιο φτιάξιμο.

Καθώς περνάει η επήρεια του ναρκωτικού, προκαλείται στο άτομο σοβαρή κατάθλιψη, η οποία γίνεται όλο και πιο βαθιά μετά από κάθε χρήση. Αυτό μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές διαστάσεις, ώστε το άτομο θα κάνει σχεδόν οτιδήποτε για να ξαναβρεί τη δόση του – ακόμα και φόνο. Αν αυτός ή αυτή δεν μπορέσει να βρει κοκαΐνη, η κατάθλιψη μπορεί να γίνει τόσο έντονη που μπορεί να οδηγηθεί στην αυτοκτονία.

1 Μεθαμφεταμίνη: ένα ιδιαίτερα εθιστικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος.


ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΚΡΑΚ ΚΟΚΑΪΝΗ

24-7Apple jacksBadrockBallBaseBeat
CandyChemicalCloudCookiesCrackCrumbs
Crunch & munchDevil drugDiceElectric kool-aidFat bagsFrench fries
GloGravelGritHailHard ballHard rock
HotcakesIce cubeJelly beansKryptoniteNuggetsPaste
PiecePrime timeProductRawRock(s)Rock star
Rox/RoxanneScrabbleSleetSnow cokeSugar blockTopo (Spanish)
TornadoTroop

 

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΚΟΚΑΪΝΗ

Aunt NoraBerniceBingeBlow
CCharlieCokeDust
FlakeMojoNose candyParadise
SneezeSniffSnowToot
White

 

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε