8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΚΕΘΕΑ. Θετικό αποτέλεσμα για την «Αγωνιστική Συσπείρωση»

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > ΚΕΘΕΑ. Θετικό αποτέλεσμα για την «Αγωνιστική Συσπείρωση»

ΚΕΘΕΑ. Θετικό αποτέλεσμα για την «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και για το χώρο της τοξικοεξάρτησης, το κατέβασμα στις εκλογές για πρώτη φορά του συνδυασμού «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ», ο οποίος κέρδισε 1 έδρα και για μερικές μόνο ψήφους δεν πήρε και δεύτερη, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της εκλογικής διαδικασίας που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Πανελλαδικά, οι εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ είναι 468, ψήφισαν 184, έγκυρα ήταν 178 ψηφοδέλτια και άκυρα – λευκά 6. Για πρώτη φορά κατέβηκαν δύο ψηφοδέλτια: Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και πήρε 31 ψήφους και 1 έδρα και ο «Ενωτικός Συνδυασμός» που πήρε 147 ψήφους και 8 έδρες.

Η εκλεγμένη με την «Αγωνιστική Συσπείρωση» Λεμονιά Φακάρου, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Με την κατοχύρωση μιας έδρας στο ΔΣ από την “Αγωνιστική Συσπείρωση”, ανοίγει ένας δρόμος, για να έχουμε πιο δυνατή και οργανωμένη φωνή μέσα στο σύλλογο, να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα για να συσπειρώσουμε τον κόσμο στα σωματεία στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι αποτελεί μεγάλη ευθύνη για την παραπέρα δράση μας, αλλά και την αποκάλυψη του ρόλου των άλλων δυνάμεων. Ενα από τα χαρακτηριστικά στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν η χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, γεγονός που καταδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες του ΔΣ για την απαξίωση στη συνείδηση των εργαζομένων του σωματείου. Παρότι οι άλλες δυνάμεις εμφανίζονται ως ακομμάτιστες και ανεξάρτητες κατέβηκαν όλοι μαζί στον ενωτικό συνδυασμό, κατηγορώντας την “Αγωνιστική Συσπείρωση” για διάσπαση και θεωρώντας ότι η κίνηση να κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο θα κάνει κακό. Η φθίνουσα συμμετοχή είναι ανησυχητική ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι εξελίξεις και στο χώρο της τοξικοεξάρτησης είναι ραγδαίες».

www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε