8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ

skopouli
Αντιπαράθεση μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη και της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη προκάλεσε ερώτηση 50 βουλευτών με θέμα την καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ.

Επίσης ετέθη και το ζήτημα ελέγχου για την απόδοση ευθυνών σε ό,τι αφορά τη «μη ορθή εκτέλεση των όρων σύμβασης και των προβλεπόμενων δαπανών».

Τα ζητήματα δυσλειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) αναδείχθηκαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, την οποία ενημέρωσε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Η κ. Σκοπούλη ανέφερε ότι, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένας οργανισμός ιδιωτικού δικαίου, στο οποίο το ΔΣ αλλάζει

ανάλογα με την πολιτική ηγεσία, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο, ενώ ανέφερε ότι η κ. Μαλλιώρη, σημερινή πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, προχώρησε σε δανειακή σύμβαση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η υφυπουργός προσέθεσε πως έχει επιφυλάξεις γι’ αυτή τη σύμβαση, καθώς πρόκειται δύο οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες διευκολύνσεις όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού, την αγορά αντιδραστηρίων διαγωνισμού κ.λπ.

Απαντώντας η κ. Μαλλιώρη ανέφερε ότι δεν της έχει κοινοποιηθεί ποτέ καταγγελία σύμβασης, παρά μόνο πληροφορίες έχει υπόψη της, λόγος για τον οποίο ζήτησε από την υφυπουργό να αναθέσει το ζήτημα στον νομικό σύμβουλο. Προσέθεσε πως με δική της ευθύνη καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες και περισώθηκαν 180 εκατ. ευρώ, από τα 200 εκατ. της σύμβασης του δανείου, που ήταν για τα εμβόλια. Σημείωσε ακόμη ότι δεν παρέστη στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχοντας υποβάλει δύο φορές παραίτηση.

«Άρα δεν υπήρχε θέμα όσων αφορά την διαδρομή μου στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως, δώστε στη δημοσιότητα και αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ευθύνη του Οργανισμού που διευθύνω όσον αφορά τη διαχείριση της πρώτης δόσης του δανείου, εγώ θα υποστώ όλες τις συνέπειες. Αν δεν είναι όμως έτσι παρακαλώ για την αποκατάσταση του Οργανισμού», κατέληξε η ίδια.

«Φαίνεται ότι το υπουργείο κάνει τον τροχονόμο ανάμεσα σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Έχουμε φαινόμενα σήψης», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε