8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Καλύπτονται σωματικές βλάβες από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Καλύπτονται σωματικές βλάβες από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών;

Καλύπτονται σωματικές βλάβες από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών;

db73a674adb7cc60ad22ece8a6c63c82 L
Τα ναρκωτικά είναι τοξικές ψυχότροπες ουσίες που προκαλούν εξάρτηση και σοβαρές σωματικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν διάφορα είδη ναρκωτικών ουσιών όπως ινδική κάνναβη, έκσταση, κρακ, παραισθησιογόνα, μεθαμφεταμίνη, ηρωίνη, κεταμίνη, κοκαΐνη κ.α. τα οποία μετά την χρήση τους παραμένουν για αρκετές ημέρες στον ανθρώπινο οργανισμό και ανιχνεύονται με εξετάσεις στο αίμα, στα ούρα και στα μαλλιά.

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες συνοπτικά όλες οι τοξικές ουσίες επιφέρουν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό έως και θάνατο. Για παράδειγμα η χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με ορισμένα είδη καρκίνου

και διαταραχές του αναπνευστικού, ανοσοποιητικού και γεννητικού συστήματος, η χρήση έκστασης καταστρέφει περιοχές του εγκεφάλου και προκαλεί ασφυξία, ζαλάδες, εμετό, έντονο στρες, διαταραχές όρασης, ύπνου, πόνο στην κοιλιά, κατάθλιψη, η χρήση ηρωίνης καταστρέφει το σώμα και τις φλέβες και σχετίζεται με λοιμώδεις νόσους, ρευματολογικά προβλήματα, αρθρίτιδα, ηπατίτιδα B,C κ.α και η χρήση κοκαΐνης σχετίζεται με την άμεση έντονη διέγερση των ζωτικών οργάνων, έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, επιληψία, παραλήρημα, υπέρταση, υπερθερμία κτλ.

Η συστηματική χρήση ή η δοκιμή ναρκωτικών ουσιών αποτελεί ιδιωτική επιλογή/ευθύνη κάθε ανθρώπου και συνήθως αποκρύπτεται από το ευρύτερο περιβάλλον του, για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς κ.α. Ωστόσο επειδή το ζήτημα των ναρκωτικών σχετίζεται άμεσα με την υγεία και τις δαπάνες που θα καταβληθούν για τα διάφορα ιατρικά περιστατικά που θα προκύψουν από χρήση τους π.χ έκτακτα περιστατικά, παθήσεις, λοιμώξεις κτλ, οι εταιρείες έχουν συμπεριλάβει την σχετική ερώτηση εντός του ερωτηματολογίου υγείας που είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί πριν την αρχική ασφάλιση ζωής/υγείας κάθε ενδιαφερομένου.

Δείτε εδώ ένα παράδειγμα από το ερωτηματολόγιο υγείας αίτησης ζωής/υγείας της εταιρείας Prime Insurance:

erwtimatologio ygeias prime

Σε κάθε όμως περίπτωση οι σωματικές βλάβες που οφείλονται άμεσα ή έμμεσα, ολικά ή μερικά σε χρήση ναρκωτικών ή τοξικών ή παραισθησιογόνων ουσιών εξαιρούνται της κάλυψης από όλα τα συμβόλαια ζωής/υγείας όλων των εταιρειών. Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή και σε αυτό το ευαίσθητο θέμα ώστε να ενημερώνει τον ασφαλισμένο ή τον υποψήφιο προς ασφάλιση για όλες τις γενικές εξαιρέσεις που ισχύουν για όλα τα συμβόλαια των εταιρειών.

Δείτε εδώ τον σχετικό όρο μέσα από τα συμβόλαια ζωής/ υγείας των εταιρειών ενδεικτικά Interamerican, Metlife, Μινέττα και Generali όμοιους όλων των εταιρειών:

Interamerican:

2bd81e0e85c044aef76dec0187071633

 

 

Metlife:

bf0c2276108de8889ddf046b2547eade

 

 

Μινέττα:

defe7daafb0d2897ceb29e3a3e875e56

 

 

Generali:

814f671792ad974abe0bf687c9a57654

 

 

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82/kalyptontai-swmatikes-blabes-apo-chrhsh-narkwtikwn-oysiwn-mesa-apo-ta-symbolaia-ygeias-twn-etaireiwn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε