8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΙΣΑ: Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων κατά του AIDS και των ναρκωτικών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > ΙΣΑ: Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων κατά του AIDS και των ναρκωτικών

ΙΣΑ: Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων κατά του AIDS και των ναρκωτικών

neos narkotika 0
Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από το AIDS και τα ναρκωτικά που έχουν εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση του ιού του AIDS στην ομάδα των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών. Ο ΙΣΑ έχει εδώ και καιρό τονίσει ότι απαιτείται στρατηγική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος για να μην εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερη απειλή ειδικά για τους νέους μας.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τηνυποβάθμιση τόσο του προγράμματος της μεθαδόνης όσο και των υπολοίπων θεραπευτικών προγραμμάτων ενώ το τελευταίο καιρό έχει ατονήσει σημαντικά η ενημέρωση του κοινού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «απαιτείται εδώ και τώρα στρατηγικός σχεδιασμός για την προστασία ειδικά των ανέργων και των νέων που είναι περισσότερο ευάλωτοι στην φυγή από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν και στην αναζήτηση τεχνητών παραδείσων. Θα πρέπει να γίνει συστράτευση όλων των φορέων για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις ομάδες του πληθυσμού που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει άμεσα μέτρα καλύπτοντας τα κενά του τελευταίου χρονικού διαστήματος και να αναπτύξει Εθνική στρατηγική για την προστασία της Δημόσιας υγείας από το AIDS και τα ναρκωτικά.

Πηγή: www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε