8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ιράν: Δέκα καταδικασθέντες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών εκτελέστηκαν

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Ιράν: Δέκα καταδικασθέντες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών εκτελέστηκαν

Ιράν: Δέκα καταδικασθέντες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών εκτελέστηκαν

0075CA01A6C11E02099B6F7B4443B44C
Δέκα άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών απαγχονίστηκαν σήμερα Δευτέρα στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Οι άνδρες απαγχονίστηκαν στην πρωτεύουσα μετά την επικύρωση των ποινών τους από το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι επτά από τους εκτελεσθέντες ανήκαν σε συμμορία που ενεχόταν στην διακίνηση 1 τόνου μεταμφεταμινών. Οι τρεις άλλοι, από μια άλλη συμμορία, διακινούσαν όπιο από το νοτιοανατολικό Ιράν στην Τεχεράνη.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία επέκρινε έντονα τις καταδίκες. «Η τεράστια πλειονότητα των εκτελέσεων στη χώρα τα τελευταία χρόνια αφορά εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, παρότι δεν έχει υπάρξει καμιά σαφής απόδειξη πως η θανατική ποινή αποτελεί αποτελεσματικό μέσο αποτροπής—η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εξάρτησης από ναρκωτικά παγκοσμίως», ανέφερε η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Οι φόνοι, οι βιασμοί, οι ένοπλες ληστείες, η διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών μεγαλύτερων από 5 κιλά και η αποστασία από το Ισλάμ είναι μεταξύ άλλων εγκλήματα που τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών στο Ιράν.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε