8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

page03 image01 hemp plant smoking joint el
Το φυτό της Ινδικής Κάνναβης (από το οποίο φτιάχνονται ναρκωτικά όπως η μαριχουάνα και το χασίς) το καλλιεργούσαν και το χρησιμοποιούσαν ως παραισθησιογόνο εδώ και 2.000 χρόνια, τουλάχιστον.

Αν και η κάνναβη περιέχει πάνω από 400 διαφορετικές χημικές ουσίες, το κύριο συστατικό το οποίο επηρεάζει το μυαλό είναι το THC. Η ποσότητα του THC στο φυτό της κάνναβης καθορίζει την ισχύ του ναρκωτικού. Ο καιρός, το έδαφος και άλλοι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό του THC που βρίσκεται στο φυτό. Αλλά με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, οι καλλιεργητές της έχουν αναπτύξει διασταυρώσεις κάνναβης οι οποίες έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα του THC απ’ ότι είχαν στο παρελθόν. Τα μέσα επίπεδα του THC ήταν κατά μέσο όρο 1% το 1974, αλλά το 1994 αυτό έχει αυξηθεί σε 4%. Το 2008, τα επίπεδα ανήλθαν στο 9,6%, στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών από τότε που άρχισε η ανάλυση του ναρκωτικού στη δεκαετία του 1970.

Μια μορφή της κάνναβης, που ονομάζεται sinsemilla (σινσεμίλα) (στα Ισπανικά σημαίνει «χωρίς σπόρους»), μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε THC από 7,5% έως και 24%.

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε