8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Η επιστήμη απεφάνθη! Το τυρί εθίζει σαν τα ναρκωτικά

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > Η επιστήμη απεφάνθη! Το τυρί εθίζει σαν τα ναρκωτικά

Η επιστήμη απεφάνθη! Το τυρί εθίζει σαν τα ναρκωτικά

cheese
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι λατρεύουμε το τυρί γιατί εμπεριέχει χημικές ενώσεις που είναι το ισχυρές με τις εθιστικές ουσίες των ναρκωτικών

Το τυρί εμπεριέχει χημικές ενώσεις παρόμοιες με αυτές των ναρκωτικών ουσιών, ισχυρίζονται ερευνητές του αμερικάνικου πανεπιστημίου Yale.

Σύμφωνα με τη μελέτη, λύθηκε το μυστήριο γιατί οι άνθρωποι λατρεύουν να καταναλώνουν κάθε είδους τυριού και συνοδεύουν σχεδόν κάθε άλλο τρόφιμο, από σαλάτα μέχρι σούπα.

Όπως αναφέρεται οι μελετητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το τυρί είναι εθιστικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της ζύμωσης δημιουργείται μια χημική ένωση που δρα στο ίδιο σημείο του εγκεφάλου που δρουν τα ναρκωτικά.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο U.S. National Library of Medicine, βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις διατροφικές συνήθειες 384 ανθρώπων που συμπλήρωσαν την Yale Food Addiction Scale, μια κλίμακα που ορίζει με ερωτήσεις τον βαθμό εθισμού σε τροφές.

Η έρευνα δείχνει ότι για όλα ευθύνεται μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα, η καζεϊνη, που εντοπίζεται κυρίως στο τυρόπηγμα . Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη απελευθερώνει αργά αμινοξέα στην κυκλοφορία του αίματος και είναι ιδιαίτερα υψηλή σε γλουταμίνη, που ενισχύει με τη σειρά της το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα, η καζεϊνη ενεργοποιεί εκείνα τα κύτταρα του εγκεφάλου, που ενεργοποιούν και τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να προκαλεί εθισμό στα τρόφιμα που εμπεριέχουν τυρί.

Μάλιστα, τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα του εθισμού στα ναρκωτικά, καθώς οι άνθρωποι καταναλώνουν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες της εν λόγω τροφής, προκειμένου να πάρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης, νιώθουν αγωνία και διέγερση σε περίπτωση αποχής.

(Πηγή: independent)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε