8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Η χρήση κάνναβης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αναμνήσεις

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Η χρήση κάνναβης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αναμνήσεις

Η χρήση κάνναβης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αναμνήσεις

Η έρευνα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όσοι κάνουν βαριά χρήση κάνναβης μακροχρόνια, έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λαθών στη μνήμη, ακόμα και όταν απέχουν από την ουσία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Biomedical Research Institute of Hospital de Sant Pau και του Universitat Autonoma de Barcelona, σε συνεργασία με το Bellvitge Institute for Biomedical Research (IDIBELL – University of Barcelona) της Ισπανίας.

Οι ερευνητές συνέκριναν μια ομάδα χρόνιων χρηστών κάνναβης με υγιή ομάδα ελέγχου, καθώς προσπαθούσαν να μάθουν μια σειρά λέξεων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες κάνναβης εμφάνισαν χαμηλότερη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με διαδικασίες μνήμης και με τον γενικό έλεγχο νοητικών πόρων.

Η έρευνα ανακάλυψε ελλείψεις μνήμης παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είχαν σταματήσει να καταναλώνουν κάνναβη ένα μήνα πριν τη συμμετοχή στην έρευνα.

Αν και δεν είχαν καταναλώσει την ουσία για ένα μήνα οι συμμετέχοντες, όσο περισσότερο ο χρήστης είχε καταναλώσει κάνναβη στη ζωή του τόσο χαμηλότερο ήταν το επίπεδο δραστηριότητας στον ιππόκαμπο, που είναι σημαντικός για την αποθήκευση των αναμνήσεων.

Από κλινική άποψη, τα ευρήματα δείχνουν προς το γεγονός ότι η χρόνια χρήση κάνναβης θα μπορούσε να επιδεινώσει προβλήματα με απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ”Molecular Psychiatry”.

Πηγές: ”Molecular Psychiatry”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε