8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Η αγάπη και τα ναρκωτικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > Η αγάπη και τα ναρκωτικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο

Η αγάπη και τα ναρκωτικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο

Η καθηγήτρια Μπράουν τονίζει ότι το τμήμα ανταμοιβής του εγκεφάλου –ή κέντρο ευχαρίστησης– είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας, καθώς αυτό οδηγεί τον άνθρωπο στην ανάγκη να κάνει σεξ.

«Η έντονα παθιασμένη αγάπη χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν ένα άτομο έχει εθιστεί στα ναρκωτικά», δήλωσε ο Άρθουρ Άρον, ψυχολόγος στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης .

Οι ερευνητές μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου δέκα γυναικών και επτά ανδρών που ισχυρίστηκαν ότι είναι βαθιά ερωτευμένοι. Η διάρκεια των ερωτικών τους σχέσεων κυμαινόταν από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν τις φωτογραφίες του αγαπημένου τους προσώπου, καθώς και φωτογραφίες ατόμων που έμοιαζαν μ’ αυτό.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η ρομαντική αγάπη είναι ένα από τα ισχυρότερα συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος. Επιπλέον, όταν οι ερωτευμένοι κοιτούσαν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους, τότε ενεργοποιούνταν συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, όπως εκείνα της συμπάθειας και της ευχαρίστησης.

«Για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν βρίσκονται σε μια σχέση, η παθιασμένη αγάπη καταλήγει στην έντονη προσκόλληση, ένα είδος εθισμού στο έτερον τους ήμισυ », τονίζει ο καθηγητής Άρον.

Αυτός ο ισχυρός δεσμός επιτρέπει στα ζευγάρια να μένουν για αρκετό καιρό μαζί και να αναπτύσσουν οικογένεια.

medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε